08 Eylül 2015 Salı 20:17
Kurban Bayramı'nda KKKA riskine dikkat

OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Hakan Leblebicioğlu, kenelerle bulaşan KKKA hastalığının hayvanlarla temasın ve hayvan kesiminin arttığı Kurban Bayramı dönemlerinde salgınlara neden olabildiğini belirterek vatandaşları uyardı.

Prof. Dr. Leblebicioğlu, önümüzdeki yıllarda Kurban Bayramının KKKA'nın sık görüldüğü yaz aylarında gerçekleşeceğini belirterek, "Bu yıl da sıcak havaların halen devam ediyor olması KKKA açısından risk olduğu anlamına gelir. KKKA'nın sık görüldüğü yaz aylarında gerçekleşecek olması nedeniyle Türkiye, İran, Pakistan gibi KKKA'nın sık görüldüğü ülkelerden ve Suudi Arabistan'dan tıp ve veteriner alanında bilim adamlarının katılımıyla uluslararası bir dergide bir rapor yayınlanmıştır. KKKA kurban kesimi için bir engel oluşturmamaktadır ama hastalığın insanlara bulaşmasının önlenmesi için tedbirlerin alınması gerekir. Ülkemizde kurban kesiminin kurallar gereği bu iş için ayrılmış olan yerlerde yapılması gerekir. Bununla birlikte kimi zaman kesim işlemi yol kenarlarında, bahçelerde yapılıyor. Bu durumun enfeksiyon açısından tehdit oluşturur. Kesim sırasında mutlaka kalın eldivenlerin kullanılmasını, su geçirmez önlük takılmasını tavsiye ediyorum" dedi.

Son Güncelleme: 08.09.2015 20:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.