06 Haziran 2016 Pazartesi 09:00
Lazer Epilasyonu Kimlere Neden?

 

Yaptırabilir Vücudun çeşitli bölgelerinde bulunan tüyler, kadın – erkek fark etmeksizin pek çok kişinin sorunu haline gelmektedir. Tüylerden kurtulmak için kullanılan çok sayıda yöntem olmakla birlikte bu yöntemler ciltte batık, tahriş gibi sorunlara neden olmalarının yanı sıra kısa süreli etki sağlamaları nedeniyle de daha kalıcı çözüm arayışları söz konusu olmaktadır.

Lazer Epilasyon Nedir?

Lazer ışınları ile çalışan cihazların kullanıldığı epilasyon yöntemi, lazer epilasyon ya da lazerli epilasyon olarak anılmaktadır. Lazer Epilasyon İzmir uygulamasında kullanılan cihazın dalga boyu, lazer ışının kıl kökünde yoğunlaşmasını ve cilde zarar vermeksizin sadece kıl köküne etki ederek kalıcı bir etki yaratmasını sağlamaktadır. Kıl kökünde bulunan melanin tarafından lazer ışını emilmekte ve kıl kökünü tahrip eden ısı oluşumunu sağlamaktadır. Lazer epilasyonun kalıcı etkisi, kıl kökünün kalıcı olarak tahrip edilmesinden kaynaklanmaktadır.

Lazer Epilasyonu Hangi Kıl Tiplerinde Etkilidir?

Lazer epilasyon İzmir’de kullanılan farklı cihazlar, her tür kıl yapısında etkili olmaktadır. En sık kullanılan ve en konforlu lazer epilasyon seanslarını sağlayan Alexandrite lazer, açık tenler ve koyu renkli kıllarda daha etkili olmaktadır. 755 nm dalga boyuna sahip Alexandrite lazer ışınları, cilt yüzeyinde yeterli derinliğe inmekte ve çevredeki dokulara zarar vermeden kıl kökünün tahrip olmasını sağlamaktadır. Ten rengi koyu olan ve kıl rengi açık olan kişilerde Alexandrite lazerin etkisi daha düşük olmakla birlikte Diot lazer ya da Nd-Yag Lazer seçenekleri gündeme gelmektedir. 810 nm dalga boyuna sahip Diot lazer ve 1064 nm dalga boyuna sahip Nd-Yag lazer, ciltte daha derine etki etmekte ve kalın kıl köklerinde ve esmer tenlerde daha etkili olmaktadır.

Lazer epilasyon cihazları ve uygulama alanları hakkında http://www.mediderm.com.tr/ adresinden bilgi alınabilmektedir. Lazer epilasyon İzmir uygulaması öncesinde cilt rengi ve kıl yapısının uzmanlarca değerlendirilmesi, kullanılacak cihazın seçiminde önem taşımaktadır. Lazer epilasyon uygulaması öncesinde; düzenli olarak ilaç kullananlar, hamileler ve hamilelik şüphesi olanlar klinik yetkililerine bilgi vermelidirler. Bunun dışında, vitiligo, sedef gibi deri hastalıkları olan kişiler ile aşırı bronzlaşma nedeniyle yanık gelişmiş olan kişilere ve 18 yaşının altındakilere lazer epilasyon işlemi önerilmemektedir.

Son Güncelleme: 28.08.2016 23:42
Anahtar Kelimeler:
SağlıkLazer Epilasyonu
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.