20 Haziran 2016 Pazartesi 16:38
Malatya Devlet Hastanesinin Acil Servisi Yenilendi

MALATYA (AA) - Malatya Devlet Hastanesinin acil servisi yenilenerek modern bir görünüme kavuşturuldu.

Yapılan düzenlemelerle yetişkin ve çocuk travma alanları ayrıştırıldı, koridorlarına çeşitli tablolar asılan acil servisin çocuk travma bölümünün duvarlarında ise çizgi film karakterlerinin resimleri yer aldı.

Acil servis girişindeki bekleme alanına yerleştirilen kütüphane ve gökyüzü temalı gergi tavan ise vatandaşların dikkatini çekti.

Hastane Yöneticisi Uzm. Dr. Erhan Berk, hastanede gazetecilere yaptığı açıklamada, yaklaşık 9 aylık bir çalışma sonrası acil servisi yeni haline kavuşturduklarını söyledi.

Vatandaşlara daha donanımlı, etkin ve konforlu acil servis hizmeti sunacak olmanın gururu içinde olduklarını belirten Berk, "Acil servis, yapılan çalışmalarla ayrıştırma sisteminin olduğu, hastaların ağırlık derecesine göre sınıflandırıldığı bir yapıya kavuştu. Daha modern, daha estetik ve hastaların daha kolay ulaşımını sağlayacağımız bir servis oldu." dedi.

- "Kaliteli güzel bir acil servis oldu"

Berk, içinde röntgen, tomografi, ultrason ve laboratuvar birimlerinin olduğu bir acil servis oluşturduklarını aktararak, şöyle devam etti:

"Hastalarımız daha modern, güzel ve sağlıklı bir ortamda hizmet alacaklar. Bu konuda emeği geçen Bakanlığımız başta olmak üzere mülki amirlerimize, milletvekillerine ve Malatya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Hilmi Ataseven'e teşekkürü bir borç biliyoruz. Malatya'nın 15-20 yıllına hizmet edecek kaliteli güzel bir acil servis oldu. Ara yoğun bakımıyla, yeşil, sarı, kırmızı alanlarıyla, laboratuvarı ve radyoloji üniteleriyle Malatya'ya yakışır güzel bir yer oldu."

Berk, ayrıca ortalama 70 olan aktif yatak sayısının 90'a çıkararak acil ünitesinin kapasitesini de artırdıklarını sözlerine ekledi.

Malatya Devlet Hastanesinin Acil Servisi Yenilendi

Malatya Devlet Hastanesinin Acil Servisi Yenilendi

Malatya Devlet Hastanesinin Acil Servisi Yenilendi

Malatya Devlet Hastanesinin Acil Servisi Yenilendi

Son Güncelleme: 22.08.2016 16:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.