18 Mayıs 2016 Çarşamba 15:08
Medicana Konya Hastanesi 4 Yaşında

KONYA (AA) - Medicana Sağlık Grubu bünyesinde faaliyet gösteren Medicana Konya Hastanesinin kuruluşunun 4. yılı dolayısıyla basın toplantısı düzenlendi.

Hastanenin Genel Müdürü Belgin Danış, bir otelde düzenlediği toplantıda, Medicana Konya Hastanesinin 2012'de, 201 yatak kapasiteli olarak kurulduğunu söyledi.

Yatak kapasitesini arttırmak için Sağlık Bakanlığına yapılan başvurunun onaylandığını belirten Danış, bu yöndeki çalışmaların hızlı bir şekilde devam ettiğini dile getirdi.

Danış, yoğun bakım hizmetinde devlet hastaneleriyle ücret olarak eşit şekilde hizmet verdiklerini ifade ederek, "Yoğun bakım hizmetlerinden ekstra bir bedel almıyoruz. Kamuya hizmetin son derece değerli olduğunun farkındayız. Ülke genelinde yoğun bakım yatak sayısını yüksek tutarak çalışmaya gayret gösteriyoruz. Bölgenin durumuna göre de yatak sayısını sürekli artırmaya çalışıyoruz." dedi.

Medicana olarak sağlık turizminde iddalı olduklarını dile getiren Danış, yurt dışından hizmet almak için gelen hastaları olduğunu ve Hollanda'da gurbetçilerin hizmet alabilmeleri için bir ofislerinin bulunduğunu aktardı.

- Eğitim hastanesi hizmeti de veriyorlar

Danış, 2015'te KTO-Karatay Üniversitesi ile anlaşması yaptıklarını anlatarak, şunları kaydetti:

"Tıp Fakültesi Hastanesi olarak hizmet vermek bizim için bir gurur kaynağı, bundan çok gururluyuz. Artık Tıp Fakültesi, Hemşirelik, Psikoloji gibi bölümlerden öğrencileri hastanemizde görmekten mutluluk duyuyoruz. Önümüzdeki dönem açılacak sağlık bilimleri bölümlerinden öğrencilerin bizim hastanemizden pratik uygulamalarını yapıyor olması bizim için büyük gurur. Öğrencilerimiz birinci sınıfı bitirdi. İnşallah ikinci sınıfa geçecekler."

Belgin Danış, 31 branşta, 7'si profesör olmak üzere 22 akademisyen ve 49 uzman hekimle hizmet verdiklerini kaydederek, "276 sağlık, 243 idari destek personeli var. Konya'da yaklaşık 600 hemşehrimize istihdam sağlıyoruz. Hedefimiz hastanemize gelen hastaların tüm sağlık hizmetini alma yeterliliğine ulaşabilmek. Büyük ve güçlü bir hastane olduğumuzun farkındayız. Başka hastanelere sevk etmemiz gereken durumlarda hastalarımızı sevk ederiz ama o yeterlilikte kendimizi tutmaya çalışıyoruz. Yaklaşık 1 milyon hastayı tedavi ettik. 15 bine yakın kalp hastalıkları tedavisi yaptık, 2 binin üzerinde beyin cerrahisi ameliyatı gerçekleştirdik." diye konuştu.

Daha sonra hastanede görevli doktorlar, alanlarını tanıttı.

Son Güncelleme: 22.08.2016 12:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.