09 Ağustos 2016 Salı 15:02
Migren'e Karşı Beş Silah

Stres, iş yoğunluğu, sağlıksız beslenme gibi faktörlerle artan migren atakları yaz sıcaklarında da hayatı zorlaştırabiliyor. Migren hastalarının yaz mevsimini rahat geçirmeleri için bazı önlemler almaları gerekiyor. Memorial Ankara Hastanesi nöroloji bölümünden Doç. Dr. Funda Uysal Tan ısı, basınç ve nem düzeyindeki değişiklikler ve rüzgarlı havanın atak sıklığında artışa neden olabildiğini belirterek “Kandaki oksijen düzeyini düşüren yüksek irtifa, hava kirliliği, sürekli kapalı ortamda bulunma, ani sıcak-soğuk değişimleri, sürekli klimalı ortamlarda yer almak da tetikleyici faktörler arasında yer alır.  Sıcak yaz günlerinde migren nedeniyle hastaneye başvurularda ciddi bir artış gözleniyor” diye konuştu.  Tan, migren hastalarının yaz aylarını rahat geçirmeleri için şu önerilerde bulundu:

* Düzenli uyumaya, dengeli beslenmeye, hafif egzersizler yapmaya özen gösterilmeli.

* Yazın güneş ışınlarının dik geldiği saatlerde çok fazla dışarıda kalınmamalı, mutlaka şapka ve güneş gözlüğü kullanılmalı.

* Ani ısı değişimlerinden kaçınılmalı. Çok sıcak ortamdayken, birdenbire klimalı, soğuk bir yere geçilmemeli.

* Klimalı ve kapalı ortamlarda uzun süre bulunulmamalı.

* Sıvı tüketimini arttırılmalı, sigara ve alkol kullanımından kaçınılmalı, çay ve kahveden uzak durulmalı.

Son Güncelleme: 09.08.2016 15:04
Anahtar Kelimeler:
SağlıkHastalıkMigren
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.