29 Ocak 2016 Cuma 11:32
Minik Bade için vakit daralıyor

Hollanda’da yaşayan Esra ve Muhammet Çakır’ın kızları için sosyal medya üzerinden “Bade İçin Bir İyilik, Bir İlik” sloganıyla yaptığı çağrılar üzerine Avrupa’dan ve Türkiye’den birçok duyarlı vatandaşın gönüllü olmasına rağmen, Bade için hala uygun donör bulunamadı. 

İlaç tedavisine cevap vermeyen ve iyileşmesi için tek umudu uygun ilik bulunması olan Bade’nin Mart ayına kadar nakil olması gerekiyor.

Bade’nin doktorlarının, uygun donörün Türk-Anadolu gen yapısında bulunma ihtimalinin daha yüksek olduğunu söylemesi üzerine, Avrupa’dan sonra Türkiye’de de uygun ilik arayışına başlandı.

Minik Bade’nin yaşamına umut vermek isteyenler İstanbul Çapa’daki Kızılay Kan Merkezi’ne başvurabilirler. 
Başarı oranı yüzde 83’e Lösemi (kan kanseri) çocuk çağındaki kanser vakalarının yüzde 35’ini oluşturuyor ve Türkiye’de her yıl 16 yaşın altında 1200 ila 1500 yeni lösemili çocuk vakası bildiriliyor. 

Son Güncelleme: 29.01.2016 11:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.