28 Kasım 2015 Cumartesi 10:40
Minik Deha yeni ve sağlıklı kalbine kavuştu ilk açıklması

Doğuştan kalp yetmezliği teşhisiyle bir süredir Başkent Üniversitesi Hastanesi'nde nakil için bekleyen 11 yaşındaki Deha İdil K'ye uygun kalp bulundu. Adana'da bir donörden alınan kalp, küçük İdil'e başarılı bir operasyonla nakledildi.

Kalp yetmezliği nedeniyle Başkent Üniversitesi Hastanesi'nde makinelere bağlı yaşayan ve yaklaşık 1 hafta önce daha fazla acı çekmemesi için doktorlar tarafından uyutulan Deha İdil için beklenen haber Adana'dan geldi.Adana'da bir donörden bulunan kalbin Deha İdil'e uygun olabileceği bilgisini alan doktorlar, vakit kaybetmeden bu kente gitti. Kalbin Deha İdil için uygun olduğunu belirleyen doktorlar, kalple birlikte Ankara'ya döndü. 

Başkent Üniversitesi Hastanesi'nde dün gerçekleştirilen ameliyatla kalp, minik İdil'e nakledildi. Ameliyatın başarılı geçtiği belirtilirken kalbin uyum sağlaması için bir haftalık sürecin kritik olduğu vurgulandı.

3 AYLIKKEN TEŞHİS KONULDU

Henüz 3 aylıkken kalp yetmezliği teşhisi konulan Deha İdil'in yaşamı, tedavi için hastanelerde geçti. Küçük kız, ilk kez 2 yaşında kalp piliyle tanıştı. Geçen süreçte kalp pili, 3 kez değiştirildi.Yaklaşık 20 gün önce tedavi gördüğü hastanenin yoğun bakım servisinde iki kez kalbi duran İdil, doktorların uzun uğraşları sonucu yeniden hayata döndürülmüştü. Vücut fonksiyonlarının artık durma noktasına gelen, parmakları ve sağ bacağını kaybetmek üzere olan Deha İdil, doktorlar tarafından uyutulmaya başlanmıştı.

Anne Derya K, kızına, beyin ölümü gerçekleşmiş ancak kalbi çalışan, 17 yaşından ileri olmayan bir hastadan kalp nakli yapılabileceğini söylemişti.

Son Güncelleme: 28.11.2015 10:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.