09 Ocak 2016 Cumartesi 14:38
Müjde: Alzheimer Hastaları İçin Yeni Buluş!

Alzheimer hastalarına müjdeli haber uzmanlar fareler üzerinde yaptığı denemelerde başarılı sonuçlar aldılar.
Araştırmacılar, belirtilerinin Alzheimer’a beyindeki iltihaplanmanın kapı araladığı yolundaki görüşleri desteklediğini söylüyorlar.
İngiltere’de araştırmacılar, beyinde yeni bağışıklık hücreleri oluşumunu engellemenin, Alzheimer hastalığında görülen bellek meselelerini azaltabileceğini ortaya koydu.

Southampton Üniversitesi’nden araştırmacılar, belirtilerinin Alzheimer’a beyindeki iltihaplanmanın kapı araladığı yolundaki görüşleri desteklediğini söylüyorlar.

Uzmanlar, heyecan verici olarak niteledikleri araştırma neticelerinin yeni rehabilitasyon yolları bulunmasına yardımcı olabileceğini kaydediyorlar.
Şimdiye kadar demans rehabilitasyonunda kullanılan ilaçların çoğu, Alzheimer hastalarında tipik olarak görülen beyindeki amiloid plakları hedef alıyordu.

Ancak Brain isimli ilmi mecmuada yayımlanan bu son araştırma, bunun yerine, mikrogliya isimi verilen bağışıklık hücrelerinin birikmesiyle oluşan beyin iltihaplanmasını rehabilitasyon faktörün hastalığın ilerlemesini durdurabileceğini gösterdi.
Farelerde pozitif netice verdi
Farelerin beyninde mikrogliya hücreleri üremesinin durdurulması pozitif netice verdi.
Ölen Alzheimer hastalarının beyinlerinde yapılan incelemede de mikrogliya hücrelerinin artmış olduğu gözlemlendi.
Araştırmayı kaleme alan Dr. Diego Gomez-Nikola, “Bu bulgular, Alzheimer hastalığının oluşumunda bu hücrelerin rol oynadığını hemen hemen tamamiyle kanıtlar nitelikle. Bundan sonraki adım, insanlarda işe yarayıp yaramayacağını görmek için tecrübe edebileceğimiz güvenli bir ilaç bulmak” diye konuştu

Son Güncelleme: 09.01.2016 14:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.