03 Nisan 2016 Pazar 21:05
Obez sayısı zayıfları geçti! Türkiye'nin obezite Oranı ?

Araştırma 1975 ve 2014 yılları arasında 186 ülkeden 20 milyon yetişkin insanın vücut kütle indekslerini karşılaştırdı. Dünya genelinde 186 ülkede yapılan araştırmada 1975-2014 aralığında yetişkin kadın ve erkeklerin vücut kitle endekslerinin incelendiği, bu süre içinde obezitenin erkeklerde üç, kadınlarda iki kattan fazla arttığı, dünya genelinde obezlerin sayısının 105 milyondan 641 milyona yükseldiği görüldüğü açıklandı..

KADINLAR BÜYÜK RİSK ALTINDA

Günya genelinde yapılan Obez araştırmada 2014 yılı itibarıyla  dünyada obez erkek sayısının 266, obez kadın sayısının da 375 milyona ulaştığı tespit edilirken, obezitenin bir salgın haline geldiğine ve dünya sağlık ülkeleri ile devletlerin salgınla mücadelede birleşmeleri gerektiğine inan dıklarını açıklayan Uzmanlar, Dünya Sağlık Örgütünün (DSÖ) 2025 kadar obezitede 2010 seviyelerinin üzerine çıkılmaması yönündeki hedefine ulaşılması ihtimalinin "neredeyse sıfır" olduğunu söylediler..

GELİR DÜZEYİ DE OBEZİTEYİ TETİKLİYOR

Günümüzde Çin ve ABD'de diğer tüm ülkelerden daha fazla sayıda obezin olduğu, obez yetişkinlerin beşte birinin, İngilizce konuşulan ve gelir düzeyi yüksek altı ülke ABD, İngiltere, İrlanda, Kanada, Yeni Zelanda ve Avustralya'da bulunduğu ifade edildi.

Araştırmada ayrıca zayıflığın, Bangladeş ve Hindistan gibi ülkelerde önemli bir sağlık sorunu olmayı sürdürdüğü belirtildi.

Son Güncelleme: 03.04.2016 21:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.