11 Haziran 2016 Cumartesi 12:18
Rahminden 12 Miyom Çıkarıldı

MALATYA (AA) - Malatya'da çocuk sahibi olabilmek için doktora başvuran bir kadının rahminden, 12 miyom çıkarıldı.

Alınan bilgiye göre, 5 yıllık evli olan ve iki kere düşük yapan Nezahat U. çocuk sahibi olmak ve tedavi için Malatya'daki özel bir hastaneye başvurdu.

Hastanede yapılan ultrasonda Nezahat U'nun rahminde büyüklükleri 2 ila 10 santimetre arasında değişen 12 miyom bulunduğu tespit edildi.

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Emrullah Tanrıkut, tarafından gerçekleştirilen operasyonla, Nezahat U'nun rahmindeki miyomlar çıkarıldı.

Tanrıkut, miyomların bir kısmının rahim içine bası yaptığını belirterek, "Miyomlardan bir tanesi 10 santimdi. Bunun tekrarlayan düşüklere sebep olabileceğini düşündük ve ameliyat kararı aldık. Ameliyat sırasında rahminin her tarafının irili ufaklı miyomlarla kaplanmış olduğunu gördük. Bu tarz hastaların rahmi alınır. Hastada iki düşüğü ve hiç çocuğu olmadığı için rahmini aldırmak istememiş bu nedenle bize başvurdu. Biz de ameliyat öncesi hastayla bu riskleri konuştuk. Miyomları çıkarttık ve hastanın rahmini de korumuş olduk. Hastanın bir yıl korunmasını istedik. Daha sonrada çocuk tedavisi yapacağız." diye konuştu.

Son Güncelleme: 22.08.2016 14:42
Anahtar Kelimeler:
MalatyaMiyom
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.