21 Ağustos 2017 Pazartesi 19:23
Reflü Hastaları Dikkat! Bunları Yaparsanız...

Reflü uzun bir süre tedavi edilemiyor. Toplumda sıkça görülen bir sağlık problemi olan reflü kişinin beslenmesinden kaynaklanıyor. Gastroözefageal reflünün (Mide asidinin patolojik şekilde mideden yemek borusuna doğru geri kaçışı) yaşam kalitesini olumsuz etkilediği, alınacak basit önlemlerle hastalığın seyrinin değiştirebileceği açıklandı.

REFLÜ NEDEN OLUR?

Reflüye neden olan en büyük sebep midenin fazla asit salgılaması yani sigara alkol ve asitli içeceklerin tüketilmesi. Reflü fazla yağlı yiyeceklerin tüketilmesiyle de kapılarını aralıyor. Reflü hastalığında yemek borusuna kaçışta, göğüste yanma, hıçkırık, sindirim bozukluğu gibi şikayetlerin yanında bazen de yalancı kalp ağrısı şikayetleri görülebiliyor.

REFLÜ HASTALIĞI OLANLAR NE YAPMALI?  

Reflü hastalığı olanlar mutlaka sigara, alkol, kahve, çikolata ve gazlı içeceklerden uzak durmalı. Uykudan en az 3 saat önce sıralanan yiyecek ve içeceklerden uzak durmaya özen göstermelisiniz. Aynı zamanda sigara içen reflü hastaları en kısa zamanda bu alışkanlıklarından uzak durmalı. Kilo problemi yaşayan hastalar ise kilo vermelerinin de reflüye etkisi olduğunu unutmamalı. Uzmanlar tarafından yapılan açıklamaya göre vücuttaki defans mekanizmasında, tükürüğün içerisinde bulunan bikarbonat maddesini yüzde 50 azaltan sigaranın, insanların reflü hastalığına yakalanmasında birebir etkili.

 

Son Güncelleme: 21.08.2017 19:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.