29 Aralık 2016 Perşembe 11:41
Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Güncel Öztürk, burun estetiğini anlatıyor

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Güncel Öztürk, burun estetiğini anlatıyor.

İLANDIR

"Burun estetiği yani burun estetiği burnun şeklini, orantısını, konumunu yüz ile uyumlu doğal bir hale getirmek için uygulanan prosedürlerdir. Ayrıca, burundaki yapısal kusurlardan kaynaklanan nefes alma sorunları da düzeltebilir. Burun büyütülebilir ya da küçülebilir. Burnun üst dudak ile olan açısını değiştirilebilir. Burun ucu değiştirilebilir. Veya kemer, eğrilik, girinti, buruna alınan darbe sonucu ortaya çıkan diğer kusurları düzeltilebilir."

Burun estetiği hakkında bilmeniz gerekenler

"Burun estetiği sırasında, burundaki şekil bozukluğunun türüne göre burunu destekleyen kemiklere ve kıkırdağa kesiler açabilir. İnsizyonlar yani kesiler genellikle ameliyattan sonra görünmez olması için burun içine yapılır. İstenilen sonuca bağlı olarak, bazı kemik ve kıkırdak doku alınabilir veya vücudun başka bir bölümünden ya da sentetik bir dolgu maddesi kullanılarak doku nakli yapılabilir. Burun estetiği esnasında kemik ve kıkırdak yeniden düzenleyip ve yeniden şekillendirildikten sonra, cilt ve doku burun yapısı üzerinde yeniden yerleştirilir. Burnun dış ve iç kısmına atel ile bandaj yerleştirilir ve burnun iyileşme sürece başlar."

Ameliyattan sonra nelere hazırlıklı olmalısınız?

"Burnun içindeki ateller ve üzerindeki bandaj yaklaşık bir hafta içinde çıkarılır. Yüzünüzde hafif bir ödem oluşabilir, gözlerinizin ve burnunuzun etrafındaki alan birkaç gün süreyle morarır ve şişebilir. Soğuk kompresler şişmeyi en aza indirmeye ve ağrıyı azaltmaya yardımcı olabilir. Olası ağrı riski için ağrı kesici ilaçlar da tavsiye edilebilir. Şişlik ve morluk iyileşmesi ise yaklaşık 10-14 gün sürebilir.

Ameliyattan sonraki ilk birkaç gün boyunca başınızı nispeten dik ve sabit tutmanız gerekebilir. Yorucu faaliyetlere devam etmeniz ise aşamalı olarak birkaç hafta sürebilir."

Son Güncelleme: 29.12.2016 11:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.