07 Aralık 2016 Çarşamba 17:40
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Sağlık çalışanına şiddet gösteren karşısında beni bulur !

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, "Vatandaşımızın bizim başımızın üzerinde yeri var ama sağlık çalışanına sözel ya da fiziksel şiddet uygulayan her kim olursa olsun, o birinci derece Türkiye Cumhuriyeti'nin Sağlık Bakanı'nı, beni karşısında bulur." dedi.

Akdağ, sağlık personeline karşı son dönemde sergilenen şiddet olaylarına ilişkin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sağlık çalışanlarına yapılan şiddet konusunda kamuoyunun ve medyanın duyarlılığını takdirle karşıladığını belirterek, bu konuda önemli tedbirler aldıklarını bildirdi.

Tedbir olarak, çalışılan alanların iyileştirilmesi ve daha sıkı gözlenmesinin yanı sıra herhangi şiddete maruz kalma durumunda, sağlık çalışanlarının doğrudan ulaşabilecekleri ve meseleyi takip edebilecekleri bir hat oluşturduklarını anlatan Bakan Akdağ, sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti takip etmek için hastaneler ve sağlık kuruluşlarında beyaz kod uygulamasına geçtiklerini, 7 gün 24 saat esasıyla sağlık çalışanlarının hukukunu korumak için avukatların destek verdiğini kaydetti.

- "Tutuklu yargılama imkanı getirildi"

Şiddet uygulayanın artık doğrudan tutuklandığını anımsatan Akdağ, "Eğer bir sağlık çalışanına fiziksel şiddette bulunulmuş ve sağlık çalışanında hafif bir yaralanma olmuşsa bile, kişi tutuklanarak, yargılanacak. Bu çok önemli bir adımdı." diye konuştu.

Bakan Akdağ, sağlık çalışanlarına sözlü ya da fiziksel şiddette bulunanlara getirilen yaptırımlara ilişkin, şu bilgileri paylaştı:

"Bir yaralama meydana gelmişse tutuklanacak ve ondan sonra yargılanacak. Vatandaşımız da bu hususta daha duyarlı hale geliyor. Vatandaşın eğer hizmet almakla ilgili bir sorunu varsa bunu 184 numaralı telefonumuza bildirebilir. Hastanelerde hasta hakları birimleri var oralara gidebilir. Bu konuda atılacak en büyük adım ortaya koyduğumuz sistemin çok sıkı takip edilmesidir. Bir sistemi ortaya koyarsınız çok iyi takip etmezseniz sistem çalışmaz. Biz de bunu çok iyi takip edeceğiz."

Sağlık çalışanlarının karşılaştığı şiddetin, toplumun şiddetle alakalı genel tutumuyla yakından irtibatlı bulunduğunu kaydeden Bakan Akdağ, şunları söyledi:

"Herhangi bir toplumda genel anlamda şiddet eğilimi varsa bu sağlık camiasına da sıçrıyor. Elimizde Türkiye'de bunun arttığına dair bir veri yok.

Sağlık Bakanlığı olarak bu konuda çok ciddi çalışmalar da yaptık. Brezilya, İngiltere ve başka ülkelerde yapılan çalışmalara kıyasla, Türkiye'de şiddet oranı daha fazla olmadığını gösteriyor. Bu bizim mücadelemizi gevşek tutacağımız anlamına gelmiyor. Bir kişiye bile şiddet varsa Sağlık Bakanı olarak bu birinci derecede benim meselemdir. Sağlık Bakanı olarak bizzat ben takip ediyorum. İnsanların birbirlerine karşı şiddet göstermesi bunu kim yaparsa çirkindir.

Vatandaşımızın bizim başımızın üzerinde yeri var ama sağlık çalışanına sözel ya da fiziksel şiddet uygulayan her kim olursa olsun, o birinci derece Türkiye Cumhuriyeti'nin Sağlık Bakanı'nı, beni karşısında bulur. Bizim ahlakımızla, inançlarımızla, geleneklerimizle uyuşmuyor. Bir sağlıkçıya karşı şiddet çok daha çirkin. O insan bizim için gayret ediyor. 

Son Güncelleme: 07.12.2016 17:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.