07 Şubat 2017 Salı 13:23
Sağlık Bakanı Recep Akdağ yaşam merkezleri desteklenecek

2017 yılının sağlıkta dönüşümün ikinci fazı olarak kabul edildiğini belirten Sağlık Bakanı Recep Akdağ, ilk etapta aile hekimliği sistemi ile yürütülen birinci basamakta güçlendirmeler yapılacağını, aile hekimliği sistemini destekleyen sağlıklı yaşam merkezlerinin açılacağını ifade etti.

Ziyneti Kocabıyık

Her ilin nüfusuna göre 50 bin nüfus başına 1, ilk etapta toplamda 1.000 Sağlıklı Yaşam Merkezinin açılacağını anlatan Akdağ, bu merkezlerin aile hekimlerinden hizmet alınan ortak alanlar olacağını söyledi. Akdağ “Bu mekânlarda röntgen, laboratuvar hizmetleri, fizyoterapist, diyetisyen, beden eğitimi öğretmeni, kronik hastalıklar alanında uzmanlaşmış hemşire bulunacak. Vatandaşlar sağlıklı yaşam konusunda motive edilecek ve yönlendirilecekler. Sağlıklı Yaşam Merkezlerinin inşaatına yaz aylarında başlanacak” dedi.

Son Güncelleme: 07.02.2017 13:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.