23 Kasım 2015 Pazartesi 09:20
Sağlık Bakanlığı 2-4 yaş grubuna yönelik aldığı takviye edici gıdalar!

Firmalar, kontrolleri dışında gelişen ve vatandaşı yanıltan reklamların durdurulmasını sağlayacak. 2 yaş altındaki bebekler için her tür takviye edici gıda yasaklandı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın takviye edici gıdalara ilişkin yeni yönetmeliği, Resmi Gazete’de dün yayımlandı.

Takviye Edici Gıda Komisyonu (TEGK), gıda takviyelerinde kullanılan vitaminlerin besleyici ve fizyolojik etkileriyle ilgili değerlendirme yapacak.

Komisyon, 2-4 yaş grubu çocuklara yönelik takviye edici gıdalarla ilgili özel bir değerlendirmede bulunacak, değerlendirme sonucunu bakanlığa sunacak.2-4 YAŞ GRUBUNA YÖNELİK TAKVİYE EDİCİ GIDALAR

Bakanlık, 2-4 yaş grubuna yönelik takviye edici gıdanın onayına ilişkin ilave bilgi ve belgeler talep edebilecek. Bakanlık, değerlendirme sonucunu resmi bir yazıyla il müdürlüklerine iletecek. Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten önce ithal edilen, üretilen, işlenen veya piyasaya arz edilen takviye edici gıdalar için 31 Aralık 2016’ya kadar onay alınacak.

Düzenleme ile özellikle internette sıkça karşılaşılan, takviye edici gıdalara ilişkin reklamlar da kontrol altına alınacak. Firmalar, ürünlerine yönelik internet reklamlarından da sorumlu olacak.

Firma, vatandaşı yanıltıcı reklam ve tanıtımların kaldırılması için kanuni yollara başvuracak.

Son Güncelleme: 13.08.2016 15:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.