03 Ocak 2016 Pazar 12:39
Sağlık Bakanlığı 3 Zırhlı Ambulans Hizmete Başlattı

 Saldırılara olarak zırh giydirilen ambulanslar, çok yakında bu illerde hizmet vermeye başlayacak. Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Eyüp Gümüş, terör saldırılarının sürdüğü bölgelere gönderilmesi planlanan zırhlı ambulanslardan üçünün, birkaç gün içinde Diyarbakır, Mardin ve Şırnak’ta kullanılmaya başlanacağını söyledi.  

Gümüş, ''Sağlık personelimiz bütün yaralılara her türlü hizmeti vermekle ilgili bütün mücadeleyi veriyor. Bu arada çatışma ortamlarına da yaralı almak için gidiyor. Bu nedenle hayatını kaybeden şehitlerimiz var, yaralanan personelimiz oluyor.

Üç ambulansımız hızlı bir şekilde yapıldı. Birini Cizre, birini Nusaybin, birini de Diyarbakır’ın Sur bölgesine vereceğiz. Şu an üç ambulans devreye giriyor, önümüzdeki süreçte yine 12 zırhlı ambulans daha hazırlanıyor. Önemli olan özel durumlarda ve terör olaylarında sağlık personelimizin güvenliğinin sorunlu olduğu alanlarda bu ambulanslarımızı kullanacağız'' şeklinde konuştu.

Gümüş, terör olaylarına rağmen sağlık personelinin 7 gün 24 saat esasıyla görevlerini cansiperane sürdürdüğünü vurgulayarak, sağlık çalışanlarına teşekkür etti.  

Zırhlı ambulanslar genellikle ABD ve Almanya’da üretiliyor. Dünya genelinde en fazla kullanılan modellerden biri ise Ford marka F550. Normal olarak üretilen kamyonetlere daha sonradan zırhlı kabin ve  bölmeler ekleniyor. Ağırlığı 8 tona kadar çıkarken 300 beygir gücünde motor kullanılıyor.

Fiyatları 300 bin ile 1 milyon TL arasında değişiyor. Genellikle İsrail, Irak, Ürdün gibi Ortadoğu ülkelerinde kullanıyor.

 

Son Güncelleme: 03.01.2016 12:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.