03 Şubat 2017 Cuma 17:19
Sağlık Bakanlığı, sigarayla mücadelede yeni bir eylem hazırlanıyor !

Sağlık Bakanlığı, sigarayla mücadelede yeni bir eylem planı hazırlığında. Getirilmesi planlanan yeni yasaklar kapsamında düz paket uygulaması gündemde. Denetimler de daha sıkı tutulacak.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, yapılan çalışmada getirilmesi planlanan yeni uygulamaları anlattı.

Artık düz paket uygulamasına geçilecek, sigara vitrinde gözükmeyecek, denetimler artırılacak, dışarı çıkılsa bile o mekanın en az 5-6 metre uzağında içilebilecek. Tüm bunlar Sağlık Bakanlığı'nın sigarayla mücadelede hazırladığı tasarıda yer alıyor. 

Bunlardan ilki düz paket uygulaması... İlk olarak Avustralya'da başlayan uygulamayla ilgili bazı Avrupa ülkeleri de yasa çıkardı. Türkiye'de, tasarı yasalaşırsa düz paket uygulamasında artık marka görünmeyecek. 

VİTRİNDE SİGARANIN GÖSTERİLMESİ YASAK ANCAK MEVCUT UYGULAMADA BU YASAK DELİNEBİLİYOR

Çatısı ya da belli bölümü açılır kapanır olan mekanlar da mevzuatta sigara içilemeyen kapalı alanlar olarak tanımlanıyor. Bu yasağın da zaman zaman ihlal edilmesi nedeniyle tasarıda bu konuya ilişkin ayrıca vurgu yapılacak, denetimler artırılacak. 

KAFE VE RESTORANLARIN DIŞINDA DA SİGARA İÇMEK ZORLAŞACAK

Dışarı çıkılsa bile o mekanın en az 5-6 metre uzağına gidilmesi gerekecek. Düzenlemeye ilişkin çalışma devam ediyor. Referandumdan sonra meclise gönderilmesi planlanıyor. 

Son Güncelleme: 03.02.2017 17:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.