15 Mart 2016 Salı 19:29
Sağlık Emekçileri Tıp Bayramı'nı Beylikdüzü'nde Kutladı

Başkan İmamoğlu, Beylikdüzü Devlet Hastanesi’nin inşaatının bittiğini, çok yakın zamanda ilçe ve çevre ilçelerdeki vatandaşlara hizmet vermeye başlayacağının müjdesini verdi.
Sağlık çalışanları, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla Kaya Ramada Otel’de bir araya geldi.

Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun ilçedeki sağlık kuruluşlarının temsilcileri ve sağlık çalışanlarıyla buluştuğu gece büyük ilgi gördü. Beylikdüzü Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’nün organize ettiği Tıp Balosu’nda konuşan Başkan İmamoğlu sözlerine, "Tıp alanında, sağlık alanında hizmet veren bütün emekçilerin ve bu yolda bizler için koşturan bütün dostların Tıp Bayramını kutluyorum" diyerek başladı.

"BEYLİKDÜZÜ DEVLET HASTANESİ HİZMETE AÇILIYOR"

Beylikdüzü’nün uzun süredir beklediği ve en büyük ihtiyaçlarından biri olan Devlet Hastanesi inşaatının bittiğini belirten Başkan İmamoğlu, "En yakın zamanda Devlet Hastanesi’nden ilçe ve yakın çevredeki vatandaşlar hizmet almaya başlayacak. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’yla yaptığım görüşmede mayıs ayında toparlanması yönünde talimatları olduğunu bilgisini aldım" dedi.

Çevre ilçelerle birlikte 2 milyona yakın bir nüfusa sahip bölgede 1 devlet hastanesinin yeterli olmayacağının farkında olduklarının altını çizen Başkan İmamoğlu, Sağlık Bakanı Müezzinoğlu’na bölgede sağlık alanında her türlü yatırıma hazır olduklarını belirttiğini söyledi. Beylikdüzü’nün arazi ve alt yapı noktasında da buna hazır olduğunu kaydetti.

"BÖLGEDE BİRÇOK SAĞLIK ARAZİSİ VAR"

Yakın zamanda Kavaklı-Yakuplu sınırında yaklaşık 50 bin metrekarelik bir alanın Belediye bünyesine geçmesi konusunda adımlar atıldığını dile getiren Başkan İmamoğlu, Adnan Kahveci Mahallesi’nin farklı lokasyonlarında sağlık alanlarının Beylikdüzü Belediyesi mülkiyetine geçmesi için çalışmaların son aşamasına gelindiğini belirtti.

İmamoğlu, Gürpınar merkezde Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) terk edilen yaklaşık 30 bin metrekarelik bir sağlık tesisi alanının olduğunu, bu alanın da kamulaştırma metoduyla Beylikdüzü halkına kavuşturulduğunu söyledi.

"ÖNCELİĞİMİZ TOPLUMUN HASTA OLMAMASI İÇİN ÇALIŞMAK"

Beylikdüzü Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’nün koruyucu sağlık hizmetleri başta olmak üzere hasta nakli, diyetisyen, diş hekimliği ve evde bakım hizmetlerine kadar birçok konuda hizmet verdiğini belirten Başkan İmamoğlu, "Elbette hastalık durumunda doktorlarımızı Allah başımızdan eksik etmesin ama bizim amacımız hasta olmamak. Kentlerin sağlıklı olması için hastaneler ikinci plandadır.

Biz önce toplumun hasta olmaması için çalışmak zorundayız. Sağlıklı, spor yapılabilen bir çevre ve bilinçli bir toplum yetişmesi şart. Bu nedenle annelik eğitiminden çocuklarımızın eğitimine kadar bazı hususlarda aktarımlarımızı yapıyoruz. Sağlık ekibime o sıcak ellerini vatandaşa uzattıkları için teşekkür etmek istiyorum" diye konuştu.

Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, konuşmasının ardından Beylikdüzü’nde sağlık alanında hizmet veren kurumlara ve Sağlık İşleri Müdürlüğü’ne katkılarından dolayı plaket takdim etti.

Son Güncelleme: 15.03.2016 19:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.