12 Mayıs 2016 Perşembe 12:28
'Sağlık İçin Fiziksel Aktivite Projesi'

ERZURUM (AA) - Sağlık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ile Sağlıklı Hayatı Teşvik ve Sağlık Politikaları Derneğince yürütülen Sağlık İçin Fiziksel Aktivite Projesi kapsamında, Erzurum ve çevresindeki 6 ilde görevli beden eğitimi öğretmenleri ile aile hekimlerine eğitim programı düzenlendi.

"Fiziksel Aktivite Reçetesi Liderlik Programı" kapsamında Kazım Karabekir Spor Salonunda düzenlenen eğitimde, çevre illerden gelen 714 beden eğitimi öğretmeni ile 107 aile hekimine akademisyenlerce eğitim verildi.

Erzurum Halk Sağlığı Müdürü Mahmut Uçar, programın açılışında yaptığı konuşmada, dünyadaki hızlı değişim, toplumun fiziksel aktivite konusunda bilgi düzeyinin yetersiz olması ve sağlık için öneminin yeterince anlaşılmaması ile yaşam koşullarının insanları daha az hareket eder duruma getirdiğini vurguladı.

Hareketsiz yaşamın, günlük alışverişini bile bilgisayar başında geçiren ve ev dışı aktivitelere daha az katılmaya başlayan toplum için en önemli problemlerin başında yer aldığını dile getiren Uçar, "Dünya nüfusunun yüzde 60'nın yeterli fiziksel aktivitede bulunmadığı düşünülmekte ve özellikle gelişmekte olan ülkelerdeki yetişkinlerin yaşamlarının daha hareketsiz olduğu bilinmektedir." dedi.

Uçar, fiziksel aktivitenin yetersizliği nedeniyle obezitenin ortaya çıktığını belirterek, dünya genelinde 1 milyar yetişkin bireyin vücut ağırlığının fazla ve 300 milyonun da obez olduğunun belirlendiğini dile getirdi.

Fiziksel aktivitenin her yaşta önemli olduğuna dikkati çeken Uçar, "Toplum olarak çocukluk çağından itibaren daha hareketli aktif düzenli egzersiz alışkanlığı edinilmesi konusunda özendirici ve cesaretlendirici olunmalı. Fiziksel aktivitenin yaşam boyu sürdürülmesinin herkese her yerde her zaman yararlı olabileceği mesajının daha geniş kitlelere yayılmasına yardımcı olmalıyız." dedi.

Son Güncelleme: 22.08.2016 12:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.