21 Ekim 2016 Cuma 11:43
Sağlık turizminde hedef 100 bin yatak, 3 milyar dolar yatırım

Sağlık ve termal turizm konusunda potansiyel alanların belirlendiğini açıklayan Avcı, 1/25 bin ölçekli çevre düzeni planı kararlarının üretilerek yatırım alanlarının belirlendiğini vurguladı ve ekledi:

“2006 yılında 78 olan termal konaklama tesisinde 17 bin 767 yatak kapasitesi varken bu rakam 2014 yılında 55 bin 140’a ulaştı. Bir başka deyişle yatak kapasitesinde 5 yıllık süre içerisinde yaklaşık 2 kat artış sağlandı. başta Sağlık Bakanlığımız olmak üzere ilgili bütün kurumlarla iş birliği hâlinde bütün bu çalışmalar tamamlandığında termal turizm merkezlerindeki onaylı imar planları ile yatak kapasitesinin 2014-2018 onuncu kalkınma planı döneminde 100 bine ulaşması, 1.5 milyon yabancı ziyaretçi ve 3 milyar dolar gelir elde edilmesi hedefleniyor.”

Ankara'da 19-20-Ekim tarihleri arasında JW Marriott Hotel gerçekleştirilen fuarın açılışında konuşan Global Sağlık Turizmi Konseyi Başkanı Dr. Fawzi Yousef Qasem Al Hammouri de Ürdün ve Türkiye Cumhuriyeti arasındaki işbirliğini arttırmak ve güçlendirmek istediklerini söyledi.

Dr. Fawzi Yousef Qasem Al Hammouri de konuşmasında, "Ticaret ve seyahat hacmi artmalı. 2015’te 162 bin Ürdün’lü Türkiye’ye geldi. Türkiye’den 800 milyon dolardan fazla ürün ve mal ithal ettik. Ancak Ürdün’e Türkiye’den 14 bin turist geldi. Ürdün en iyi medikal turizm destinasyon seçildi. Türkiye ile bu anlamda ikili çalışmalarımızı yoğunlaştırmayı çok istiyoruz" diye konuştu.

“Global Sağlık Turizmi Zirvesi ve Fuarı (Health Sumex)” Türkiye’de gelişen sağlık sektörünün nabzını tutmak için, sektörün liderlerini, karar alıcılarını, uzmanlarını ve özel sektör temsilcilerini Ankara’da bir araya getirdi.

Fuarın açılışına, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, KKTC Sağlık Bakanı Dr. Faiz Sucuoğlu, KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Sağlık Bakan Yardımcısı Ahmet Baha Öğütken ile Global Sağlık Turizmi Konseyi Başkanı Dr.Fawzi Yousef Qasem Al Hammouri, MEDİASA Yönetim Kurulu Başkanı Demet Sabancı Çetindoğan Türkiye Sağlık Turizmi Geliştirme Konseyi Başkanı Emin Çakmak, büyükelçiler, milletvekilleri ve basın mensupları katıldı.

Son Güncelleme: 21.10.2016 11:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.