27 Şubat 2017 Pazartesi 14:12
Sağlıkta Dönüşüm Programı dönemi başladı ?

Pilot uygulama olmaksızın tüm Türkiye'de Sağlıkta Dönüşüm Programı uygulanacağını belirten Sağlık Bakanı Recep Akdağ, vatandaşların eskiden yatak bulmakta zorlanırken, artık tek yataklı odalar istediğini belirtti ve bunu sağlamak için programın ikinci dönemine geçildiğini bildirdi.

2002 yılında AK Parti iktidara geldiği dönemde, Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakanlığı sırasındaki talimatı üzerine Sağlıkta Dönüşüm Programı başlattıklarını hatırlatan Akdağ, 10 yıl boyunca yoğun olarak devam eden programın birçok bileşeninin yerine getirildiğini, ikincisine ise Türkiye'nin hastalık yükünün değişmesi nedeniyle ihtiyaç duyulduğunu kaydetti.

Beslenme bozukluğu olan çocuklar, aşılanabilir hastalıklar nedeniyle aşı olmadığı için hayatını kaybeden çocuklar, zatürre, tifo, verem, sıtmanın yaygın olması gibi bulaşıcı ve beslenme kaynaklı hastalıklardan 2002'de Türkiye muzdaripken, şimdi zengin ve gelişmiş ülke problemleri ile karşılaşıldığını belirten Akdağ, bunun için de yeni bir döneme ihtiyaç olduğunu vurguladı.

Yüzde 4 azalan hastalık yüküne karşın hastalık yükünün şeklinin de değiştiğini kaydeden Akdağ, erken teşhisin önemine değindi.

Şişmanlık, hareketsizlik, şeker, kalp hastalığı ve kanser gibi hastalıklarla  Türkiye'nin uğraştığını dile getiren Akdağ, bunların yaşanmaması için vatandaşların hayat biçimlerini değiştirmesi gerektiğini belirtti.

Vatandaşların sağlık hizmetlerinden memnun olması dolayısıyla beklentilerinin de arttığını ifade eden Akdağ, daha kaliteli hizmet adına mart sonunda Sağlıkta Dönüşüm Programının ikinci dönemine geçileceğini, yapılacak olan şehir hastaneleri ve sağlıklı yaşam merkezleri ile vatandaşların hem daha rahat, hem de daha konforlu hizmet alabileceğini belirtti.

 

Son Güncelleme: 27.02.2017 14:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.