03 Mayıs 2016 Salı 23:21
Şaşırtıcı ama gerçek!

Yapılan araştırmalara göre, zeki kadınlarla evlenen erkeklerin ömrü uzuyor. Avrupa Metabolomik Tıp Enstitüsü Başkanı Dr. Dimitris Tsoukalas, bir insanın eşini kaybetmesinin yaşayanabilecek en büyük streslerden biri olduğunu belirterek,  zeki kadınların eşinin sağlıklı beslenmesinde ve düzenli yaşam sürmesinde önemli bir rol üstlendiğini bildirdi. Kadınların, erkeklere göre evin sorumluluğunu daha fazla üstlendiğine dikkat çeken Tsoukalas, uzun yaşamın sırlarını paylaştı.
Yapılan araştırmalara göre zeki kadınlarla evlenen erkeklerin ömrü uzuyor.  Nedeni ise kadının eşi için sağlıklı ve kaliteli bir yaşam  ortamı hazırlıyor olması. Avrupa Metabolomik Tıp Enstitüsü Başkanı Dr. Dimitris Tsoukalas," Eşiniz ne kadar zekiyse siz de o kadar uzun yaşarsınız” dedi.
Zeki kadınların sağlıklı yaşam tarzı ve sağlıklı beslenme ile ilgili tavsiyeleri daha çok dikkat ettiğini belirten Tsoukalas, kadının bu konudaki eğitiminin eşinin yaşam tarzı ve sağlığı üzerinde önemli bir etkiye sahip olduğunu vurguladı.
zeki-kadin-3-gidahatti
Kadınlar sağlıklı yaşam tavsiyelerine daha çok dikkat ediyor
Zeki kadınlarla evli erkeklerin daha uzun yaşamasını beslenme temeline dayandıran  Dr. Dimitris Tsoukalas, “Bir insanın eşini kaybetmesi, yaşayabileceği en büyük streslerden birisidir. Bu da yaşam kalitesini azaltıyor. Zeki kadınla evli erkeklerin ömrü uzuyor. Çünkü bu kadınlar eşinin sağlıklı beslenmesinde, düzenli bir yaşam sürmesinde önemli rol oynuyor ve onlara iyi bir yaşam ortam oluşturuyor. Kadınlar evin sorumluluğunu, erkeklere göre daha fazla alıyor. Eşiniz ne kadar zekiyse siz de o kadar uzun yaşarsınız” diye konuştu.
zeki-kadin-2-gidahatti
Sağlıklı ve uzun bir yaşam için öneriler
Sağlıklı bir yaşamın olmazsa olmazları hakkında değerlendirmelerde bulunan Dr. Dimitris Tsoukalas, uzun bir ömür sürmek için neler yapılması gerektiği noktasında da ipuçları verdi.
Tsoukalas, “İyi uyumalıyız, bol su içmeliyiz, diyetimize dikkat etmeliyiz ve egzersiz yapmalıyız. Bunlar kişiden kişiye göre değişebilir. Sağlıklı gıda tüketimine dikkat etmeliyiz.  Bunun için toplumsal bir çaba harcamalı ve tüm kesime ulaşmalıyız.  Durağan olmamalıyız. Hareketli bir yaşam sürmeliyiz. Alkol ve sigara tüketmemeliyiz” dedi.
Bol bol güneşe çıkın!
Yürüyüş yapmanın stres atmaya faydasının yanı sıra vücudun D vitamini sentezine de yardımcı olduğuna vurgu yapan Tsoukalas, “Çok güneşli bir ülke olduğumuz için güneşe çıkmaktan kaçınıyoruz. D vitamini seviyemiz çok düşük. Sokaklara çıkıp dolaşmalı ve hareket etmeliyiz” dedi.

Son Güncelleme: 03.05.2016 23:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.