02 Nisan 2014 Çarşamba 12:04
Şeker Hastası Kadın, 8 Saatte Hastaneye Ulaştırıldı

Ağrı'da, kar ve tipi nedeniyle yolu ulaşıma kapanan köyde mahsur kalan şeker ve tansiyon hastası kadın, 112 Acil Servis ekiplerinin 8 saatlik çalışması sonucu hastaneye ulaştırıldı.

 

Taşlıçay ilçesine bağlı Tanyolu köyü Yaylacık mezrasında yaşayan şeker ve tansiyon hastası Mirdisi Artan (50), fenalaşınca 112 Acil Komuta Kontrol Merkezi'nden yardım istendi. Kar ve tipi nedeniyle yolu ulaşıma kapanan köydeki hastayı, hastaneye getirmek için 6 kişilik sağlık ve Ulusal Medikal Kurtarma ekipleri paletli ambulansla bölgeye hareket etti. Kent merkezine 120 kilometre uzaklıktaki Aktarla köyü mevkisine gelen ekip, buradan 40 kilometre uzakta bulunan mezraya geçti. Zorlu bir yolculuğun ardından köye ulaşan sağlık ekipleri, ilk müdahaleyi yaptıkları Artan'ı daha sonra Doğubayazıt Devlet Hastanesine götürdü. Artan'ın sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi. Mirdisi Artan'ın oğlu Mehmet Artan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, annesinin çok hasta olduğunu belirterek, "Tansiyonu olduğundan sürekli olarak bayılıyordu.

 

Sağlık ekipleri kar üstü ambulansla getirdiler. Allah devletimizden ve sağlık ekibimizden razı olsun" dedi. -hasta kurtarma

Son Güncelleme: 02.04.2014 12:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.