29 Kasım 2015 Pazar 14:29
Şekerli su Enerji içeceğinden etkili!

İngiltere’nin Bath Üniversitesi araştırmacıları, bir bardak suya bir kaşık dolusu şeker ilave etmenin, sporcuların içtiği enerji içeceklerine göre daha rahat egzersiz yapmayı sağlayabileceğini ortaya koydu.

Uzun mesafe bisikletçilerinden oluşan takımla yapılan deneyde hem glikoz hem de sakarozun, karaciğerdeki glikojen seviyesini koruduğu anlaşıldı.

Araştırmacılar, içinde sadece glikoz olan içeceklerin midede rahatsızlık yaratabileceğini belirterek, sakaroz içerikli alternatiflere bakılması gerektiğini söyledi. Daha kısa bir yöntem olarak ise, suya şeker katılmasını önerdiler.

mujde!-sekerli-su-enerji-iceceginden-etkili!-doktor-tavsiyesi.jpgmujde!-sekerli-su-enerji-iceceginden-etkili!-doktor-tavsiyesi-001.jpg

Son Güncelleme: 29.11.2015 16:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.