02 Nisan 2016 Cumartesi 01:18
Sigara Erkeklerden çok Kadınlara zarar veriyor peki neden

Hacettepe Üniversitesi Profesörü Nazmi Bilir'in açıklamalarına göre,sigara kullanan kadınlar erkeklerden daha çok etkileniyor.

Hacettepe Üniversitesi Halk Sağlığı Enstitüsü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nazmi Bilir “Sigara içen kadınlarda akciğer kanseri, kalp hastalığı, kronik bronşit riski, erkeklere göre daha fazla. Son yıllarda akciğer kanserinden ölen kadın sayısı, meme kanserinden ölen kadınların sayısını geçmiştir” dedi.

Bunun iki sebepten kaynaklandığını dile getiren Bilir, “Sigara içen kadınların sigara dumanından etkilenmesi, hem kendi içtikleri sigaradan hem de çevrelerindeki erkeklerin sigara içmesinden dolayı iki taraflı olmaktadır. Sigara içen kadınlarda osteoporoz riski de yüksektir” dedi. 

Son Güncelleme: 02.04.2016 01:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.