24 Ağustos 2017 Perşembe 10:08
Sokak Lambaları Bakın Hangi Hastalığı Tetikliyor!

Amerika Birleşik Devletleri'nde gerçekleştirilmiş olan çalışmalar, dış aydınlatması güçlü olan bölgelerde hayatını devam ettiren kadınlarda meme kanseri görülme olasılığını yükselttiği yönünde açıklama yapıldı.

Akşam vakitlerinde gündüz ışığının kaybolması sonrası karanlıkta salgılanan melatonin hormonu eksikliğinin meme kanseri riskini artırdığı ifade ediliyor. Amerika Birleşik Devletleri kaynaklı yeni bir araştırma da bu durumu destekler nitelikte bilgilendirme uyarısı gerçekleştirdi. Çünkü araştırma neticesinde, geceleri daha çok aydınlatılan bölgelerde yaşamlarını devam ettiren kadınların meme kanseri riskinin daha çok olduğunu gözlendi.

ABD’nin en ünlü ve saygın haber kanalları arasında yer alan CNN’in yayınlamış olduğu bir habere göre, Harvard Üniversitesinde Epidemiyoloji Uzmanı Peter James liderliğinde devam ettirilen araştırma sonrası, aydınlatması oldukça fazla olan mahallelerde hayatını sürdüren kadınlarda meme kanseri riskinin daha fazla bulunduğu tespit yapıldı. Araştırmacılar, 109 bin 672 hemşirenin evinin konumunu işaretleyerek 1989-2013 arasında bu insanlar içerisinde meme kanseri görülme oranlarını ortaya çıkardı.

Gerçekleştirilen çalışmada, araştırmada yer alan kadınların yaşamlarını devam ettirdiği bölgelerin geceleri ne kadar aydınlatıldığının anlaşılması adına Amerika Birleşik Devletleri Savunma Meteoroloji Uydu Programı’ndan alınan uydu resimleri kullanıldı. İzlenen kadınlardan 3 bin 549'una meme kanseri teşhisi konduğu ifade edildi.

Son Güncelleme: 24.08.2017 10:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.