06 Haziran 2017 Salı 12:03
Sprey Şeklinde Aşılar Yolda !

Türk Klinik Mikrobiyoloji ve İnfeksiyon Hastalıkları (KLİMİK) Derneği tarafından 4'üncüsü düzenlenen Ulusal Bağışıklama Sempozyumu gerçekleştirildi. Sempozyumda erişkinlerde aşılama konusu ele alındı.

Zatürrenin trafik kazalarından 4 kat daha ölümcül olduğunu belirten KLİMİK Erişkin Bağışıklama Çalışma Grubu Başkanı Prof.Dr. Esin Şenol," Grip ve zatürre aşı ile önlenebilir iki önemli hastalık.Ülkemizde maalesef zatürreden ve gripten ölünebileceğine ihtimal verilmiyor.

Zatürre trafik kazalarından 4 kat daha ölümcül. Gribin de öldürücü ve farklı seyirleri olabilen bir hastalık olduğu bilinmiyor.

Aşı ile ilgili dayanaksız spekülasyonlar nedeni ile ''Bu yılı da atlatayım'' şeklinde davranabiliyorlar. Eğer aşılar istenilen düzeyde yapılırsa gripten her yıl ölen 500 bin insanın yüzde 80'i, zatürreden ölen 4 milyon insanın da 3'te biri ölmez.'' dedi.

Habertürk Haber Merkezi'nin haberine göre Prof.Dr. Esin Şenol, aşılama oranlarının çok düşük olduğunu, risk gruplarında grip aşısının geçen yıl sadece yüzde 5 oranında, zatürre aşısının da yüzde 1 , zona aşısının da düşük düzeyde yapıldığını söyledi.

65 YAŞ ÜZERİ HER YIL GRİP AŞISI YAPTIRSIN

KLİMİK Başkanı Prof. Dr. Alpay Azap ise 65 yaş üzeri herkesin her yıl grip ve bir defaya mahsus zona ve zatürre aşılarını yaptırmaları gerektiğini belirtti.

Azap, iğneden korktuğu için aşı olamayan çok sayıda insan olduğunu belirterek, iğnesiz, sprey ve bandaj şeklinde aşıların da yakın gelecekte kullanıma gireceğini söyledi.

Son Güncelleme: 06.06.2017 12:06
Anahtar Kelimeler:
SağlıkAşıSpreyşekil
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.