02 Temmuz 2016 Cumartesi 15:23
'Sütlü Tatlılar Tüketin' Uyarısı

KARS (AA) - Kars İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mehmet Kan, bayramda vatandaşların tatlı tüketimine dikkate etmelerini önererek, sütlü ve hafif tatlı yemeleri tavsiyesinde bulundu.

Kan, yaptığı açıklamada, ramazan ayı sonrasında vatandaşların yemek yemelerine dikkat etmesi gerektiğini belirterek, "Ramazan ayı boyunca oruç tutan kişiler günlük öğün sayısını azaltmışlardır, bununla birlikte beslenme düzeninde bir takım değişikliler oldu bayram ve sonrasında normal beslenme düzenine geçtiklerinde ise psikolojik olarak fazla yemek yeme eğilimine girmektedirler." dedi.

Bayram ve sonrasında aşırı yemek yemenin ciddi sağlık sorunlarına yol açtığını ifade eden Kan, çikolata, hamur işleri ve ağır tatlılar tüketmenin sindirim sistemi ve diğer organlara ciddi manada rahatsılık verdiğini dile getirdi.

Bayramda vatandaşların beslenmelerine dikkat etmeleri gerektiğini anlatan Kan, şunları söyledi:

"Bizim gelenekte bayram ziyaretlerinde çok fazla tatlı ikramı yapılmaktadır. Öncelikle bu tatlı tüketimine dikkat etmelerini öneriyoruz. Normal şekerli tatlılar yerine daha hafif sütlü tatlılar yemelerini tavsiye ediyoruz. Bayram sabahı hafif bir kahvaltıyla güne başlamaların, gün boyu da öğün atlamamalarını tavsiye diyoruz. Bayram sürecine günlük 1.5, 2 litre sıvı tüketimini öneriyoruz. Sindirim sistemi rahatsızlığın önüne geçebilmek için bol meyve ve sebze tüketilmeli. Kronik hastalıkları olanlarda diyetlerine dikkat etmeleri gerekiyor. Aşırı şekerli besinlerden uzak durmalı ve bunları tükettikten sonrada diş hijyenine önem vermelidirler."

Son Güncelleme: 22.08.2016 17:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.