13 Şubat 2015 Cuma 09:08
Tonsilit (Bademcik iltihabı)
Tonsilit (Bademcik iltihabı) hakkında ayrıntılı bilgiler

Tonsil adı verilen bademciklerin, bakteriler ve daha seyrek olarak da virüsler tarafından oluşturulmuş iltihabına tonsillit denir. 

Belirti olarak yutma sırasında duyulan ve kulak ağrısı ile karışan şiddetli ağrı vardır. Bu ağrı küçük çocuklarda yemek yemeyi red etme olarak kendini belli eder. Ağrının yanı sıra yüksek ateş, halsizlik , baş ağrısı ve kusma sık görülen belirtilerdir. 

Tedavi Şekilleri 

Viral tonsillitlerde belirtileri yok etmeye yönelik tedavi uygulanırken bakteri kaynaklı olduğu düşünülen tonsillitlerde istirahat ve destekleyici tedavinin yanı sıra antibiyotik kullanılır. 

Kime Başvurmalı 

Tonsillit tedavisi için uygun tedavi rejimini bir Kulak Burun Boğaz uzmanı, Çocuk Hastalıkları uzmanı veya İç Hastalıkları uzmanı hekim belirleyebilecektir.

Son Güncelleme: 13.02.2015 09:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.