30 Mart 2016 Çarşamba 21:27
Türk Kanser Araştırma ve Savaş Kurumundan umut veren açıklama!

Türk Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Şuayib Yalçın, bazı organ kayıplarına neden olabilen cilt kanserinin tedavisinde kullanılmaya başlanan yeni ilaçların tedavi açısından umut verici olduğunu bildirdi. Prof. Dr. Yalçın, yaptığı açıklamada, bazal hücreli kanserin en sık görülen cilt kanseri türü olduğunu belirtti.

İlaçlarla organların korunması mümkün

Bunların bir kısmının göz, kulak ve burun gibi organlarda görülebildiğini ifade eden Prof. Dr. Yalçın, dokularda harabiyete neden olarak organ kayıplarına yol açabildiğini kaydetti.

Prof. Dr. Yalçın, "Tek tedavisi genelde cerrahi veya radyoterapi. Bu zamana kadar vermiş olduğumuz kemoterapilerden bu tümörler fazla faydalanmıyordu. Ama son 1-2 yıldır özellikle cerrahi ve radyoterapi sonrasında nüks eden vakalarda yeni kullandığımız ilaçlarla çok anlamlı küçülmeler hatta bazı durumlarda organın korunması bile mümkün hale gelebiliyor." dedi.

Son Güncelleme: 30.03.2016 21:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.