01 Ekim 2015 Perşembe 23:44
Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı

Erzurum Halk Sağlığı Müdür Vekili Fakirullahoğlu:

Sağlık Bakanlığınca yürütülen "Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı" kapsamında, Erzurum Halk Sağlığı Müdürlüğü ortaokul öğrencilerine 140 adet bisiklet dağıttı.

Program kapsamında Eski Numune Hastanesi Rekreasyon Alanında Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ali Rıza Kiremitci, Halk Sağlığı Müdür Vekili Mesud Fakirullahoğlu ve okul müdürlerinin katılımıyla tören düzenlendi.

Halk Sağlığı Müdür Vekili Fakirullahoğlu, burada yaptığı konuşmada, Sağlık Bakanlığının belirlediği program dahilinde amacın sağlıklı yaşam olduğunu söyledi.

Gençlerin öğrencilik çağında spor aktivitelerini artırmak adına neler yapabileceklerini değerlendirdiklerini ve bu kapsamda mayıs ayında bisiklet dağıtım organizasyonu yaptıklarını hatırlatan Fakirullahoğlu, şunları kaydetti: 

"Yaptığımız değerlendirmelerde bisikletle beraber bir birçok öğrencilerde sporsal faaliyetlerin arttığını gördük. Belli bir ilginin olduğunu görünce bakanlığımız da yeni bir projeyle bisiklet alımı ve öğrencilere bisiklet dağıtımını uygun gördü. Biz de program kapsamında Erzurum genelinde yaklaşık 600 civarında bisiklet dağıtacağız. İlk aşamada spor dersi açan veya bisiklet modülü olan ortaokul öğrencilerinin kullanması amacıyla belirlenen 9 okula, 140 tane bisiklet ve kask dağıtımını gerçekleştirdik."

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ali Rıza Kiremitci de belediye olarak bisiklet yolları yaptıkların belirterek, "Sağlıklı toplumların ve medeni şehirlerin bir simgesi bisiklettir. Bu anlamda bu çalışmalarda emeği geçenlere teşekkür ediyorum" diye konuştu. 

Daha sonra öğrencilere bisikletleri dağıtıldı. Bisikletlerini alanlar alanda ilk sürüşlerini de yaptı. 

Son Güncelleme: 01.10.2015 23:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.