28 Ekim 2016 Cuma 10:27
Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Yaşam Programı Töreni Gerçekleştirildi

Artvin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bahçesinde düzenlenen programa Artvin Valisi Ömer Doğanay, Artvin Belediye Başkan Vekili Erkan Yazan, Artvin İl Sağlık Müdürü Abdullah Güleç, Artvin Milli Eğitim Müdürü Abdülcelil Kahveci, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

İl Sağlık Müdürü Güleç, yaptığı konuşmada, sağlıkta dönüşüm projesi çerçevesinde kamu hastanelerinin hem fiziki hem de tıbbi donanım açışından Avrupa standartlarına çıkarıldığını söyledi.

Türkiye’nin sağlık turizmde son yıllarda önemli mesafeler katettiğini belirten Güleç, şunları kaydetti:

“Tedavi için artık Türkiye’den Avrupa’ya değil Avrupa’dan Türkiye’ye insanlar geliyor. Bakanlığımızın emriyle sağlıkta ikinci aşamaya geçtik. Bu aşamada halk sağlığı hizmetlerimiz var. Bunun da en büyük ayağı sağlıklı beslenme ve fiziksel aktivitenin hayatımıza entegre olması. İlimizde 11 okulumuz sağlıklı beslenen okul olarak seçildi. Bunlara sertifikalarını vereceğiz. Fiziksel aktiviteyi de hayatımıza entegre etmek için bugün burada 100 bisikleti öğrencilerimize vereceğiz. Bugünki 100 bisikletle beraber Artvin’de bugüne kadar 930 bisiklet dağıtmış olacağız."

Konuşmaların ardından Vali Doğanay ile protokol üyeleri, beslenme dostu seçilen okulların yöneticilerine sertifikaları ile öğrencilere bisikletlerinin dağıtımını yaptı.

Son Güncelleme: 28.10.2016 10:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.