14 Ocak 2016 Perşembe 15:46
Tuz tüketiminde 3 gramlık düşüş

 

Türk Böbrek Vakfı Başkanı Timur Erk, Türkiye'de 60 bin kişinin hayatını diyaliz makinesine bağlı olarak sürdürdüğünü söyledi.
Her yıl 22 bin kişinin böbrek nakli için sırada beklediğini ancak 3 bin kişinin böbrek nakli olabildiğini vurgulayan Erk, bağışçı sayılarındaki artışın istenilen seviyelere henüz ulaşmadığını aktardı.
Sağlık Bakanlığı'nın aldığı önlemler sonucunda Türkiye'de kişi başına kullanılan tuz oranının düştüğünü ifade eden Erk, şöyle konuştu:

''Türkiye'de yaklaşık 4 yıldır Sağlık Bakanlığı başta olmak üzere yapılan çalışmalar ve kampanyalar kapsamında tüketilen tuz miktarı 18 gramdan 15 grama düştü. Üç gramlık azalma çok önemli bizim için. Tuz deyip geçmeyin. Türkiye'de diyalize giren 60 bin hastanın masrafı 1,5-2 milyar dolar. Kişi başına tüketilen tuz miktarının 3 gram düşmesiyle her yıl ülkemiz 1,5 milyar dolar tasarruf etmiş oluyor. Bu rakamda 60 bin kişiye verilen diyalizin bedelidir."

Son Güncelleme: 14.01.2016 15:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.