15 Şubat 2017 Çarşamba 11:06
Uyandığınızda görülen baş ağrısına dikkat

Ufuk Üniversitesi’nden beyin ve sinir cerrahisi uzmanı Prof. Dr. Ersin Erdoğan, toplumun neredeyse yüzde 80’ini ilgilendiren baş ağrıları ve nedenleri hakkında bilgi verdi. “Baş ağrılarının büyük bir kısmı beyin tümörü anlamına gelmiyor” diyen Erdoğan migren, kronik günlük baş ağrısı, kinetik baş ağrısı adı verilen ağrıların bulunduğunu söyledi.

Erdoğan, gerilim tipi baş ağrılarının ise 30 dakika ile 7 gün arasında değiştiğini söyledi. “Bazı ağrılara çok dikkat etmek gerekiyor. Biz bunlara ikincil baş ağrıları diyoruz” diyen Erdoğan, bunun beyindeki bir sebepten kaynaklandığı yönünde uyardı: “Ağrı özellikle sabahları ortaya çıkar. Nedeni şu; kafa içi basınç artışı, özellikle uykudayken nefes alıp vermenin azalması nedeniyle genel vücutta bir ödem oluşuyor. Eğer beyinde yer kaplayan bir lezyon varsa bir ödem oluşuyor ve bu ödem sabahları artıyor.

Hasta uyandığında baş ağrısı, kusma oluyor ve öğleye doğru hasta rahatlıyor. Bu tür bulgular varsa mutlaka bir doktora başvurulmalı. Beyin tümörlerinin yüzde 60-70’inde baş ağrısı ilk semptom olarak 
kendini gösteriyor.”

Son Güncelleme: 15.02.2017 11:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.