16 Ocak 2017 Pazartesi 16:10
Varis ülseri nasıl tedavi edilir

Halk arasında bacak yaraları olarak bilinen bir hastalık olup, nedeni damar çatlaması diyebiliriz. Tedavisi zaman ve sabır gerektiren bir hastalıktır. 2 Yıl öncesine kadar sadece oksijen tedavisi ile sadece gelişmiş hastanelerde yapılmaktaydı, son yıllarda ise başta IDEA Klinik tarafından uygulanmaya başlayan ve uygulanışı hızla artan PRP yöntemi ile yapılmaktadır. Sayfanın devamında PLATELET-RICH PLASMA (PRP) ne olduğu ve nasıl yapıldığına dair detayları bulacaksınız.

BACAK YARALARI NEDEN OLUR?
Bu sorunun cevabı tek ve oldukça net olup, tedavi olmamaktan olur. Evet arkadaşlar milyonlarca varis hastası bu sorunu yeteri kadar ciddiye almaması nedeniyle tedavileri sürekli ikinci planda kalmaktadır. Öyle ki bacaklarda ağrı, kramp ve kaşıntı sorunlarına bile aldırış etmeden bir yada bir kaç yıl yaşayabilmektedir. Fakat tek sorun ağrı, kramp olmayıp, aynı zamanda bacaklarda renk değişimi süreci başlamaktadır. Bu noktadan sonrası bacaklarda kanama ve iyileşmesi güç yaralar yani Varis Ülseri ile karşı karşıya kalacaksınız.

VARİS ÜLSERİ NASIL GEÇER?
Öncelikle kendi kendine geçme imkanı olmayıp, iki aşamalı bir tedavi süreci gerekmektedir. İlk olarak ortaya çıkan yara tedavi edilmeli daha sonrasında bu yaraya neden olan damar genişlemesi tedavi edilmelidir. Tabii ki bu süreç biraz sabır gerektirmektedir.

HASTANIN KENDİ KANI İLACI OLUYOR
PRP Teknolojisini biraz daha derinlemesine ele alacak olursak ilk işlem hastadan 10-20 ml kan alımı ile başlamaktadır. Alının bu kan özel bir cihaz yardımı ile kan pulcuklarından zengin bir serum haline getirilmektedir. Aşağıda yer alan video'da hazırlanışı ve uygulanışına dair görüntülerde göreceksiniz. Hazırlanan serum yaraya enjekte edilmektedir. Kişinin kanı ile beslenen cilt iyileşme hızı 5 kat artmakta ve aynı zamanda o bölgede bulunan damarlarda kan akışını hızlandırmaktadır.

FDA TARAFINDAN ONAYLANDI
Son yıllarda bir çok alanda uygulanmaya başlamış olan PRP tedavisi Amerikan İlaç Dairesi FDA tarafından onaylanmış bir yöntemdir. Bacağınızdaki yara durumuna göre bir kaç seans uygulama gerekebilir. Her seans en fazla 10 dakika gibi bir sürede yapılmaktadır.

Son Güncelleme: 20.01.2017 19:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.