13 Nisan 2016 Çarşamba 00:21
Yaşlanmak istemiyorsanız bu bitkileri yemeyin


Dr. Ata Nejat Ertek konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Yediğimiz yemekler, içtiğimiz içecekler cildimizin nasıl görüneceği üzerinde önemli bir role sahiptir. Cilt için zararlı olan besinleri tüketirseniz çabuk yaşlanan ve sağlıksız bir cilde sahip olmanız kaçınılmazdır. En büyük organımız olan cildimiz günlük hayatımız içinde onlarca farklı problemle karşı karşıya kalır ve yıpranmaya başlar. Cilde zarar veren birçok faktör söz konusudur.Bu faktörlerin için de bazı yiyecek ve içeceklerde vardır” diye konuştu.
 
Günde 2-3 bardaktan daha fazla kahve tüketmek vücutta mevcut olan kortizol düzeyini artırabileceğini anlatan Dermatoloji Uzmanı Dr. Ata Nejat Ertek, “Yüksek kortizol (stres hormonu) yaşlanma hızını artırır ve cildi yine hızlı bir şekilde yıprandırır. Ayrıca kahve diüretik yönde etki göstermektedir. Bu sebeple vücudun susuz kalmasına sebep olmaktadır. Vücut susuz kaldığı zamanda ciltte kuruluğa ve cansızlığa sebep olur. Bu durumda da kuru olan cilt kırışıklıklarının oluşmasını kolaylaştırır” dedi. 
 
Şekerin cildin düşmanları arasında olan bir besin olduğunu anlatan Dermatoloji Uzmanı Dr. Ata Nejat Ertek, “Cildin daha parlak ve sağlıklı bir yapıda olması için kandaki şeker miktarının sürekli kontrol altında tutulmasına özen gösterilmelidir. Şeker bağışıklık sistemini zayıflatırken bakterilere karşı savaşan antikorların üretimini baskılayabilir. Zayıflayan bağışıklık sistemi ciltte lekeler, sivilce ve aknelere yol açabilir.

Yine şekerli içeceklerde cildin kurumasına neden olabilir.Bu nedenle cildin sıvı ihtiyacını su ile karşılamak en doğru seçenek olacaktır” dedi. 

Son Güncelleme: 13.04.2016 00:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.