18 Ekim 2015 Pazar 13:51
Yeni kanser ilacı

Yeni çıkan popüler cihazların içerisini açarak tamir edilebilirlik raporları yayınlayan iFixit’in yeni konuğu, Apple’ın geçtiğimiz günlerde duyurduğu 21.5 inç 4K çözünürlüklü yeni iMac modeli oldu.

 

İlginizi çekebilir; Apple, 21.5 inç 4K çözünürlüklü iMac'i duyurdu

iFixit  tarafından yayınlanan rapora göre Apple’ın 4K çözünürlüklü iMac’i 10 üzerinden 1 puan alarak tamiri en zor cihazlar arasında yerini aldı. Yeni iMac’in 21.5 inç büyüklüğünde 4K çözünürlüklü Retina ekranında LG imzası bulunuyor. Bilgisayarda depolama, işlemci ve RAM gibi ana unsurlar anakart üzDanİmarka’da yapılan yeni bir araştırma, sıtmaya yol açan bir parazit kullanılarak üretilecek yeni bir kanser ilacının, insanlarda 10 kanser tümöründen 9’unu yok edebileceğini ortaya çıkarttı.
HAMİLELER DE KULLANABİLECEK

Hamile kadınlarda kullanılabilecek bir sıtma aşısı için çalışmalar yürüten Kopenhag Üniversitesi bilim insanları, sıtmaya neden olan 'Plasmodium falciparum' isimli parazitin plasentaya tutunma biçimini incelerken şaşırtıcı bir keşif yaptı.

Hem insan plasentasında hem de insanda görülen kanser tümörlerinin onda dokuzunda 'chondroitin sulphate A' olarak tanımlanan özel bir karbonhidrat bulunduğunu belirten uzmanlar, inceledikleri parazitin plasentaya tutunmak için bu karbonhidratı bulup ona yapışan bir protein salgıladığını tespit etti.

ÇOK ETKİLİ BİR İLAÇ

'VAR2CSA' adlı bu proteini kullanarak çok etkili bir kanser ilacı geliştirebileceklerini belirten uzmanlar, parazitten bu söz konusu proteini çıkarıp öldürücü bir toksine bağlayacak. Bu şekilde hazırlanan ilacın kanser hastasının vücuduna girdiğinde doğrudan kanserli hücrelere gidip onları yok edeceği umuluyor.

DENEME BAŞARILI OLDU

Danimarkalı bilim insanları, 'sıtma paraziti' tedavisini üç tip tümör taşıyan bir denek hayvanı üzerinde başarıyla denedi. Hazırlanan ilaç, hayvanın vücudundaki tümörleri ciddi anlamda küçülttü. Uzmanlar şimdi bu tedavinin insanlar üzerinde denenmeye başlayacağını söyledi.
erine lehimlenmiş durumda. Dolayısıyla yeni iMac’te RAM değerini artırmak mümkün değil.

Son Güncelleme: 18.10.2015 13:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.