01 Ağustos 2017 Salı 14:22
Yüzmenin Çocuklar da Saymakla Bitmez Faydaları

Her gün düzenli olarak yapılan sporun çocuklardaki öğrenme algısıyla birlikte özgüveni de arttırdığını söyleyen Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Binnet, çocukları yüzmeye teşvik etmek için en uygun yaşın 5-8 arasıolduğunu söyledi.

Birçok alanda çocuğa faydası dokunan yüzmenin faydalarını ise şöyle anlattı:

Kas ve kemik gelişimine yardımcı oluyor

Tüm vücudu aynı işlevde çalıştıran yüzme sporunda, her kas orantılı bir şekilde gelişiyor. Gelişen bu kaslar, ileride görülebilecek olan sakatlanma ihtimalini azaltıyor. Yüzme esnasında daha çok göğüs, omuz ve sırt kaslarını harekete geçiren yüzmenin çocuklardaki bir diğer faydası da hızlı boy atmalarına yardımcı oluyor.

Obezitenin önüne geçiyor

Gün boyu hareketsiz kalan çocukların sürekli bir şeyler yeme isteği, kilo ve obezite problemini beraberinde getiriyor.

Obezitenin çocuklarda görülmemesi için yapılabilecek en ideal egzersizlerden birinin yüzme sporu olduğu biliniyor. Çocuğun hareket etmesini sağlayan yüzme, çocukların kilo vermesini de kolaylaştırıyor.

Kalp rahatsızlıklarından koruyor

Yüzmenin çocuklarda kan dolaşımını hızlandırdığına değinen Binnet, “Kalp kasının güçlendirmesinin yanı sıra çocuklarda görülebilecek olan kalp problemlerinden de koruyor.'' dedi.

 

Son Güncelleme: 01.08.2017 14:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.