06 Haziran 2017 Salı 12:05
Zeki çocukların %90'ı vejeteryan oluyor

İngiltere’nin Southampton Üniversitesi araştırma geliştirme bölümü tarafından yapılan çalışma, IQ seviyesi yüksek çocukların 30’lu yaşlara geldiklerinde vejetaryen olma eğilimine girdiklerini gösterdi.

 

IQ TESTİNDEN GEÇİRİLDİLER VE...

Gazete Habertürk'ten Fatmanur Boylu'nun haberine göre; beraberinde tartışmaları da getirecek olan araştırm kapsamında 1970 yılında doğan 8 bin 170 kişi, 10 yaşına geldiklerinde IQ testinden geçirildi.

Araştırmaya katılan kişilere 20 yıl sonra, yani 30 yaşına geldiklerinde beslenme tercihleri soruldu. Buna göre 366 (yüzde 4.5) kişi, vejetaryen olduklarını açıkladı.

Bu kişilerin IQ seviyesinin diğerlerine göre 15 puan daha yüksek olduğu kaydedilen araştırmada, zeka seviyesi yüksek olan çocukların, yetişkinliklerinde vejetaryen olmasının daha muhtemel olduğu iddia edildi. Araştırmaya katılan Dr. Catherine gale “IQ seviyesindeki her 15 puanlık fazlalığın vejetaryen olma ihtimalini yüzde 38 arttırdığını hesapladık” diye konuştu.

Son Güncelleme: 06.06.2017 12:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.