30 Kasım 2018 Cuma 22:32
12.Ulusal Alkol ve Madde Bağımlılığı Kongreleri Başladı

İşte, 12.ulusal alkol ve madde bağımlılığı kongreleri ile ilgili detaylar…

Bağımlılık Birey Dışında, Çevreyi De Etkiler

Yapılan araştırmalar, bağımlılığın asla sadece bireyi etkilediği ile kalmıyor şeklinde. Madde bağımlılarının suç oranları göz önünde bulundurulduğunda, büyük ölçüde bağımlılık sadece bireyi etkilemez sonucuna ulaşılıyor. Nasıl mı? Bağımlıların tutum ve davranışları kapsamında büyük ölçüde çevresinin de etkilendiğini söyleyebiliriz.

Antalya’da Kongre Düzenlendi

Antalya’da bu konu ile ilgili kongreler devam ediyor. Peki, neler konuşuluyor? İlk olarak bağımlılık ile ilgili en önemli çıkarım, bağımlıların çevrelerini de son derece kötü yönde etkiliyor olduğu.

Kongrede yer alan 600’ün üzerinde bilim insanı, psikolog ve hemşire katılıyor. Her kişinin kendi özel alanından baktığı göz ile bağımlılık ile ilgili çözüm odaklı önerileri dikkate alıyor. Konuşmacıların sunmuş olduğu bilgiler kapsamında, bağımlılığın çözümlenmesi ve zarar vermeyecek şekilde hareket edilmesi açısından ne gerektiği yönünde fikirler sunuluyor.

Antalya’da alkol ve madde bağımlılığı kongresi içinde konuşmalar yapılıyor. Öneri sunanlar, sonuçlara ilişkin istatistiksel bilgi verenler, en iyi şekilde sunumun yapılmasını sağladı.

Açılış konuşması Prof. Dr. Sadrettin Pençe tarafından yapıldı.

‘Dünyada ve ülkemizde alkol ve madde kullanımı tüm boyutları ve risk etmenleri ile birlikte ele alınması gereken tıbbi, hukuki, sosyal ve güvenlik boyutları olan önemli bir halk sağlığı sorunudur.’’

Açıklaması geldi.

Küresel Hastalık Yükünde Artış

Madde bağımlılığının sonuçları arasında, küresel hastalık yükünde bir artışın olduğu yönünde açıklama yapıldı. Çıkarılan bu sonuç,, bağımlılığın büyük ölçüde hastalık ile sonuçlandığı ve bu anlamda tedavi bekleyen çok sayıda insan olduğu sebebi ile büyük ölçüde hastanın olduğu yönünde. 2014 yılı verilerine göre 247 milyon kişi bağımlı. Tüm bunlar için tedavi talebinin de olması bağımlıların tedavi olması konusunda küresel hastalık yükünün artışını sağlamıştır. Bu durumda yapılan araştırma ve sonuçları kapsamında, bağımlılığın nasıl çözümlenmesi gerektiği konusunda açıklamalar yapılmıştır. Ayrıca kongrelerin daha devam edeceği bilinmektedir.

Son Güncelleme: 30.11.2018 22:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.