01 Eylül 2018 Cumartesi 12:38
Avrupa Birliği'nde Batı Nil Virüsü Tehdidi! Batı Nil Virüsü Nedir?

Balkanlar ve Doğu Avrupa'da görülen Batı Nil virüsü vakaları son dört yılın en yüksek seviyesine ulaştı. Dünya Sağlık Örgütü, salgının yayılmasında aşırı sıcaklarla yağmur ve bunu takip eden kuru havanın etkili olduğunu belirtiyor.

Avrupa Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi verilerine göre 24-30 Ağustos haftasında Avrupa Birliği'nde 300 vaka rapor edildi. AB'ye komşu ülkelerden Sırbistan'da 55, Kosova ise bir Batı Nil vakasına rastlandı.

Merkez, İtalya, Avusturya ve Slovenya olmak üzere en az 6 yeni bölgede Batı Nil virüsünün görüldüğünü duyurdu.

Son bir haftada Romanya'da 6, Sırbistan'da 6, İtalya'da 7, Yunanistan'da 5 ve Fransa'da bir kişi virüs nedeniyle hayatını kaybetti. Euronews'te yer alan habere göre; Friedrich-Loeffler-Institut (FLI), Saksonya-Anhalt eyaletinde iki ölü baykuşta tespit edilmesiyle virüsün ilk kez Almanya'da da görüldüğünü açıkladı.

BATI NİL VİRÜSÜ 2018'DE 64 CAN ALDI

Bu yıl içerisinde Avrupa Birliği'nde virüsü kapanların sayısı 710'a yükseldi. AB'ye komşu ülkelerde ise bu sayı 265. Yıl içerisinde 64 kişi virüsün yol açtığı hastalıklardan yaşamını yitirdi.

Dünya Sağlık Örgütü, virüsün görüldüğü bölgelerde yaşayan veya bu bölgeleri ziyaret edenlerin risk altında olduğunu söylüyor. DSÖ, yaşlıların, hamilelerin ve bağışıklık yetmezliği olanların nöroinvazif hastalıklara karşı daha büyük risk altında olduğu uyarısını yapıyor.

Yayılmasında Culex cinsi sivrisineklerin etkili olduğu Batı Nil Virüsü ateşli hastalıkların yanı sıra sinir sistemini etkileyen nöroinvazif sorunlara da yol açabiliyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.