10 Mart 2020 Salı 21:45
Bakan Koca'dan Yeniden Virüs Açıklaması!

Koca'nın açıklamalarından satır başları şöyle:

''Bilim Kurulu hızlı bir şekilde yeni rehber hazırladı. Burada enfeksiyona ilişkin bilgilerin yanı sıra vaka tanımı yönetimi izolasyonların nasıl olması gerektiğide anlatıldı.

Havaalanlarına'da termal kameralar yerleştirdik. Termal kamera ne kadar ayırt eder diye sorulabilir.

Genelde Böyle bir durumda yapılması gereken ilk işlemlerden bir tanesi. Yüzde 7-8 olabilir kimisine göre 12 oranındada olabilir.

''ATEŞLİ VAKAYI ERKEN DÖNEMDE YAKALAMAK İÇİN ÖNEMLİ''

Ateşli hastayı erken dönemde tespit etmek için önemli olduğunu biliyoruz. 1 hafta öncesine kadar Amerikada termal kamera koyalım mı koymalım mı diye düşünüyordu. 5 Şubat'ta ise Çin ile  olan bütün uçuşlarımızı durdurduk. O sıralarda ise Çin ile uçuşlarını durduran ülke neredeyse yoktu.

İran'da bu enfeksiyonun yoğunlaştığı görüldü. Kum ve Meşhed odak olmaya başladı. Erken dönemde sınırları kapattık. İran geç bildirmiş oldu 23 Şubat'ta bütün sınırları kapatmış olduk.

1 gün önce kara yolu ile giriş yapanların sayısı 3500'ü geçiyordu buradan gidenlerin 4 bine yakındı.

İran ile çok yoğun bir trafiğimizin olduğunu gördük. O dönemde katı kurallar uygulanmamış olsaydı girecek bu sayısı 20 binden aşağı olmazdı.

Son Güncelleme: 10.03.2020 22:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.