05 Eylül 2018 Çarşamba 13:42
Balığı Böyle Seçenler Dikkat

Balık diğer ürünlere nazaran tazelik konusunda daha da hassas olunması gereken bir yiyecektir. Sağlıklı beslenme uzmanlarının haftada en az 2 defa tüketilmesini önermesine rağmen maalesef bu konuda her zaman başarılı olamıyoruz. Tabii ki bunun ekonomik, hijyen, alışkanlıklar, damak tadı gibi farklı sebepleri var. Bilgi eksikliği ve güven sorunu da bu sebeplerden sayılabilir.

Güven sorunundan kasıt aslında alacağımız balığın tazeliğinden şüphe etmek. Tüketicilerin bir çoğu balığın parlaklığından dolayı alyor bu yanlış bir hareket.

Peki Taze Balık Nasıl Anlaşılır

Balığın taze olduğunu anlamak için bazı püf noktaları var. Örneğin; balığın göz bebekleri dışa doğru bombeliyse taze; göz bebekleri çökmüş, donuk ve matsa bayat. 

Ayrıca balık tazeyse derisi daha gergin ve parlak olur. Pulsuz balıklar bayatlamaya başladıkça derisinin parlaklığı azalır, özellikle de karın derisi buruşur.

Balığın parlak olması, taze olduğu anlamaına gelmiyor. Taze balığa parmakla dokunulduğunda meydana gelen çukurluk anında düzelir. Ancak bayat balıklarda bu iz kalır.

Taze balığın solungaçları canlı kırmızı renktedir. Balık bayatladıkça ise bu renk değişir.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.