09 Şubat 2018 Cuma 22:11
Bilim Adamların'dan Kelliğe Süper Çözüm

Euronews'in haberine göre, Japonya'nın Yokohama Ulusal Üniversitesi'nde bir araştırma ekibi, geliştirdiği yeni bir yöntemle kısa zamanda ve tek seferde tam 5 bin kıl folikülü yani saç kökü yetiştirmeyi başardıklarını duyurdu. Eski tekniklerle ise sadece 50 kadar folikül yetiştirilebiliyordu.

Bilim insanları tarafından basitleştirilen bu süreç, temel yollarla saç üretimini tekrar tetikleyecek en etkili yöntemlerden birisi olarak gösteriliyor.

Bilim insanları fare deneklerinin üzerine yaptıkları testlerin olumlu sonuçlar verdiğini söylese de bu deneylerin 5 yıldan önce insanlar üzerinde uygulanmasının şimdilik mümkün olmadığını belirtti.

Professör Junji Fukuda, çalışmaların olumlu bir şekilde tamamlanması halinde 10 yıl içinde bu teknikler üretilen tedavi yöntemi isteyen herkes için uygulanabileceğini söyledi.

Kellik erkeklerde 'orta yaş bunalımı' olarak adlandırılan dönemin baş tetikleyicilerinden biri olarak görülüyor. Bu sorunun çözümü için yıllardır önemli araştırmalar yapılıyor, fakat saç dökümünü yavaşlatan tedaviler bulunsa da problemi kökten çözecek bir yöntem bulunmadı.

Anahtar Kelimeler:
çözümBilim AdamıKellik
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.