07 Aralık 2017 Perşembe 19:22
Canan Karatay'dan Erkeklere Uyarı! "Erkeklerin Ömrü Daha Kısa"

Karatay, Gençlik ve Spor Bakanlığı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından Anadolu Üniversitesinde (AÜ) "Kendine İyi Bak" projesi kapsamında düzenlenen "Beden ve Ruh Sağlığı" konulu söyleşide, sağlıklı beslenmenin önemini vurguladı.

Özellikle erkeklerin kendilerine daha fazla dikkat etmesi gerektiğini dile getiren Prof. Dr. Karatay, "Erkekler kendilerine iyi bakmazlarsa, ömürleri kadınlardan kısa olur. Karatay o yüzden de uzun zamandır 'şeker zehirdir' diyor. Bir de trans yağlara dikkat edin, fabrikalarda üretilen yağlara. İşte esas hastalık sebebi bunlardır. Kesinlikle yağsız hayat mümkün değildir. Az yağlı diyet programları hastalığa davetiye çıkarır." diye konuştu.

"ŞEKERSİZ GAZLI İÇECEKLER DAHA TEHLİKELİ"

Son dönemlerde şekersiz gazlı içeceklerin propagandasının yapıldığını aktaran Karatay, şunları kaydetti:

"Şekerli gazlı içeceklerin tehlikeli olduğunu söylüyordum. Fakat şimdilerde şekersiz gazlı içecekler çıkarıp onların reklamlarını yapıyorlar. Şekersiz gazlı içecekler daha tehlikeli. Onun dışında ekmek, trans yağlar, kızartmalardaki, margarinlerdeki yağlar sağlıksız diyorum. Kuzu yağı, zeytinyağı tokluk hissi verir, acıktırmaz. Sağlıklı köy tereyağı uzun süre enerji sağlar, dinçlik verir, beynimizi açar, ruh sağlığı sağlar, karaciğer yağlanmasını önler."

Söyleşiye, Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdür Yardımcısı Hasan Davulcu ve AÜ öğretim üyeleri ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Son Güncelleme: 18.01.2018 11:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.