12 Mart 2018 Pazartesi 12:11
Canan Karatay: "Fıstık Yerseniz Sağlıklı Yaşarsınız"

Kalp ve İç Hastalıkları Profesörü Canan Karatay, her daim söylemleriyle olay yarattı. Ekmeğe ve şekere savaş açtı. Kiminin desteğini, kiminin ise eleştirisini aldı. İstanbul 5. Uluslararası CNR Kitap Fuarı'nda okuyucularıyla bir araya gelen Karatay, yine gündem yarattı! Rafineri un, şeker ve rafineri tuzun insülini artırdığını vurguladı. "Yediğimiz bütün şeker, un ve içtiğimiz şekerli şekersiz içecekler kan şekerinin ve insülin hormonunun, bunun sonucunda da trigliseridin yükselmesine yol açıyor. Pıhtı atması, katarak, kalp, felç, kısırlık, kansere yol açıyor" açıklamasını yaptı.

Meyvelerin de şeker dolu olduğunu ve bunun bağışıklık sistemini bozduğu belirten Karatay, son dönemde övünerek satılan mısır şurubu ile memleketin zehirlendiğini anlattı. "Kutu ve taze sıkılmış meyve suları çocukların, bebeklerin alkolüdür. Vatandaş C vitamininin sadece meyvelerde olduğunu sanıyor. Bu yanlış. Şekerle C vitaminin aynı anda alınmasının vücuda hiçbir yararı yok.

En sağlıklı meyve zeytindir. En sağlıklı meyve suyu da zeytinyağıdır. Her sabah 1 fincan doğal sıkılmış zeytinyağı içmek mideyi ve vücudu korur. Yetişkinlerin ana sütü niteliğindedir" ifadesini kullandı.

"TURP YERSEK TURP GİBİ OLURUZ"

Sağlıklı besinin turp olduğunu ifade eden Karatay, sözlerini şöyle sonlandırdı: "Turp yersek turp gibi oluruz. Neden, toprakta büyüdüğü için. Çünkü toprakta kaya tuzu var. Fıstık yerseniz fıstık gibi olursunuz. Sağlıklı yaşarsınız. Fıstık kilo aldırır diye korkmayın. Aksine insülini düşürür. Fındık, fıstık, badem ve ceviz güzelleştirir, dinçleştirir."

.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.