13 Ocak 2018 Cumartesi 19:12
Cilt Lekelerinden Doğal Yollarla Kurtulmanın 6 Yolu

Yazın güneşin cildinize bıraktığı lekeleri ve izleri giderebilmek için, cilt beyazlatıcı doğal içerikli ürünlere bir göz atmanızı tavsiye ederiz.

C vitamini

C vitamini cilt dokularını destekleyerek, cilt sıkılaşmasını sağlamaktadır. Ayrıca C vitamini cilde rengini veren melonosit hücrelerini düzenlemektedir. Bu yüzden cilt lekelerini giderebilme özelliğine sahiptir. Limon ya da portakal özütü bulanan ürünler C vitamini açısından zengin olduğu için, cilt lekelerine iyi gelmektedir.

Kojik Asit

Uzakdoğu Asya ülkelerinde bir süredir kimyasal beyazlatıcılar yerine kullanılan kojik asit, Asya'da yetişen Reishi mantarından elde edilmektedir. Kojik asit cilt rengini düzenleyerek, cildin koyulaşmasını önlemektedir. Ayrıca antioksidan özelliği de bulunan kojik asit, cilt açıcı doğal ürünler arasında yer almaktadır.

B3 Vitamini

Derinin renk pigmentlerini düzenleyen B3 vitamini, cilt beyazlatıcı özelliğe sahiptir. Cilt kolajenlerini destekleyen B3 vitamini ince çizgilerileri ve kırışıklıklarını önleyerek, cilde pürüzsüz bir görünüm kazandırır. Cilt beyazlatıcı ürünler arasında en çok tercih edilenlerden biri olan B3 vitamini, ant,-aging, nemlendirici ve cilt aydınlatıcı ürünlerin içerisinde de bulunabilmektedir.

Meyan Kökü Özütü

Uzun yıllardır kullanılan meyan kökünün sağlık açısından faydaları bilinse de, son yıllarda cilt bakımı açısında faydalı olduğu da ortaya çıkmıştır. Zararlı güneş ışınlarından koruyan meyan kökü, cilt beyazlatıcı ürün olarak da kullanılabileceği kanıtlanmıştır.

Derideki koyu lekelerle savaşan, cildi sakinleştire ve cilt kızarıklığını azaltan özelliklere sahiptir. Son zamanlar cilt bakım ürünlerinin bazılarının içeriğinde de bulunabilmektedir.

Beyaz Dut Özütü

Meyan kökü gibi ciltteki koyu lekelerle savaşmaktadır. Cilt açıcı ürünlerin bazılarının içeriğinde beyaz dur özütü bulunmaktadır.

Ayı Üzümü Özütü

Ayı üzümü bitkisinin yapraklarından elde edilen bu özüt, güneş lekelerine, çillere, ciltteki renk farklılıklarına karşı iyi gelmektedir. Yapılan araştırmalara göre düzenli olarak bu ürünü kullanan kadınların cilt renklerinde açılma görülmektedir. Cilt rengini açan ürünlerin bazılarında ayı üzümü özütü bulunabilmektedir.

Son Güncelleme: 13.01.2018 13:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.