13 Temmuz 2016 Çarşamba 19:17
Deniz Suyu Çok Şifalı!

Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Bülent Cihantimur, beyin dalgalarının su sesini işitince, kalp ritmi üzerinde sakinleştirici bir role sahip olduğunu vurgulayarak, “Bedenimiz, bu şekilde daha fazla oksijen talep eder ve derin nefes alma ihtiyacı hissederiz. Deniz kenarındaki iyotlu hava ise, zihnin ve bedenin aynı doğrultuda gençleşmesine fayda sağlıyor” ifadelerini kullandı.

STRESE KARŞI DENİZ SUYU

Cihantimur, “Deniz kenarında son derece kaliteli bir uyku süreci yaşamamızın altında da yine bu deniz havası yatıyor” dedi ve ekledi: “Oksijeni absorbe etmemizi hızlandıran negatif iyonlarla yüklü deniz havası, serotonin salgılanmasına yani, strese karşı savaşarak, mutlu olmamızı sağlar. Beden enerjiyle dolar. Ayrıca kronik deri hastalıkları üzerinde de güneş ışığıyla birlikte iyileştirici bir etkiye sahiptir.”

Deniz suyunun, güneşle birleşmesi neticesinde cilt üzerinde son derece olumlu etkiler yarattığını belirten Cihantimur, şunları kaydetti: “Araştırmalar gösteriyor ki deniz suyunun içerisinde 90'a yakın faydalı hatta şifalı diyebileceğimiz madde mevcut. Bunların içinde en önemlisi potasyum klorürdür. Potasyum klorür, cildin elastikiyet derecesini artırır ve cilt dış yüzeyini pürüzsüz, canlı ve genç hale getirir. Bu yüzden, uygun saatlerde ve güneşin zararlı etkilerini dışlayan kremlerle desteklenmiş güneş ve deniz banyosu, cilt için son derece faydalıdır.”

EN DOĞAL TEDAVİ YÖNTEMİ

Astım, alerjik rinit ve atopik dermatit hastalığına deniz tatilinin iyi geldiği, en iyi ve en doğal tedavinin deniz suyu ve güneş olduğu belirtiliyor. Alerji ve İmmünoloji Uzmanı Doç. Dr. Akgül Akpınarlı Antony, her çocuk için ama özellikle de alerjik çocuklar için deniz tatilinin tedavi açısından önemine değindi ve ekledi: “Deniz suyunun şifası asırlardır biliniyor. Hatta modern tıbbın babası Hipokrat, deniz suyunun balık adamların yaralarını iyileştirdiğini keşfettikten sonra kendi hastaları üzerinde kullanmıştı”

Astım, Alerjik Rinit, Atopik Dermatit gibi hastalıkların en iyi ve en doğal tedavisinin deniz suyu ve güneş ile olduğunu söyleyen Doç. Dr. Akgul Akpınarlı Antony, yapılan araştırmalarda deniz suyunun insan kanında bulunan içeriklere en yakın sıvı olduğunun ve osmiyum, altın, vanadyum, çinko, iyot ve potasyum klorür dahil olmak üzere, 80 den fazla faydalı maddeyi bol miktarda içerdiğinin ve kanıtlandığını kaydetti.

CİLT HASTALIKLARINDA DENİZ SUYUNUN ÖNEMİ

Antony şöyle konuştu:

“Deniz suyu içerdiği mineral tuzları, amino asitler ve eser elementler ile insan vücudu için vitamin deposu özelliği taşımakta olup alerjik hastalıkların tedavisinde en önemli doğal tedavi yöntemlerinden biridir.

Özellikle de çocuklar deniz suyundan bolca faydalanmalıdır. Deniz suyunda bulunan kalsiyum karbonat, sülfat, potasyum klorür ve magnezyum klorür, magnezyum sülfatta bulunan özellikler çocuklarda şifa niteliği taşımaktadır.

Deniz suyu, güneşle birleştiğinde atopic dermatit ya da çocukluk cağı egzaması dediğimiz deri hastalığına çok iyi gelir. Deniz suyu yine ürtiker ya da halk arasında kurdeşen olarak adlandırılan kaşıntılı alerjik cilt lezyonlarına ve yazın sıcağın etkisiyle oldukça fazla ortaya çıkabilen isiliğe de iyi gelir.

Ayrıca deniz suyunun en etkili özelliği; yaraların, alerjik reaksiyonların yol açtığı izleri yok etmesidir. Özetlersek, deniz suyunun egzama, atopik dermatit, ürtiker, kurdeşen, isilik gibi cilt hastalıklarında büyük yararı bulunmaktadır.”

Son Güncelleme: 25.08.2018 18:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.