18 Ocak 2018 Perşembe 20:15
Dikkat Zika Virüsü Gittikçe Yayılıyor

Bazı Sivri sinek çeşitlerinden insanlara bulaşan zika virüsü ciddi rahatsızlıklara sebep oluyor. Zika virüsünün 2 tür taşıyıcı sinekten insanlara bulaşabiliyor. Bunlar: Aedes aegypti ve albopictus. Birinci sivrisineğin yayılımı Doğu Karadeniz, Batum, Gürcistan, Kırım yarımadasına uzanan bir bölgede yoğun olarak görülüyor. 2. Tür ise albopictus daha yaygın görülüyor. Batı Trakya ve İstanbul, Doğu Karadeniz’de Giresun’da aktif ve 5 ila 7 yıla kadar da Orta Anadolu’ya yayılacağı öngörülüyor. Ortama ayak uydurmada sıkıntı çekmeyen bu tür Adaptasyon yeteneğinin yüksekliği sayesinde kış aylarında da yaşayabiliyor.

Türkiye’de Zika Virüsü Tehtidi!

Sağlık Bakanlığı hazırladığı rapordara şu bilgilere yer verdi: “Akut dönemde çok ciddi halk sağlığı etkisi beklenmemektedir ancak uzun vadede beklenebilir deniliyor. Hastalığa vektörlük eden aedes türlerinin yayılımı önlenmelidir. Vektör dağılımının sınırlı bölgelerde bulunması olumlu bir durum ancak iklim değişikliği ve tam olarak belirlenemeyen nedenlerle vektör yayılımının hızlandığı bilimsel bir gerçektir

MİKROSEFALİ BEBEKLERİ NASIL ETKİLİYOR?

* Beyinde hasar

* Nöbet geçirme

* Eklemlerde sorunlar

* Kafada küçüklük (mikrosefali)

* Görme ve duyma zorlukları

* Yeme ve yutkunma zorlukları

ZİKA VİRÜSÜ NEDİR? ZİKA VİRÜSÜ NASIL BULAŞIR?

Uzmanlar özellikle hamileleri virüse karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı, çünkü zika virüsü özellikle gebe kadınlara bulaşırsa sakat doğumlara neden oluyor ve bebeklerde beyin deformasyonu yapabiliyor. insana bulaşıyor ve sıtmada olduğu gibi hasta insandan alınan kan sivrisinekler aracılığıyla başka insanlara yayılıyor.

Ülkemizde şu an bu sivrisinekler yok ama başta iklim olmak üzere her şey hızla değişiyor. Uzmanlara göre, bu sivrisinek de ülkemize gelebilir, floramıza girebilir ve biz bu hastalıkla boğuşmak zorunda kalabiliriz.

Anahtar Kelimeler:
DikkatVirüsZika Virüsü
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.