06 Ekim 2019 Pazar 13:46
Doktorlara Yeşil Pasaport İsteği

Emir, teklifin gerekçesinde, Türkiye’deki sağlık hizmetlerinin yaklaşık yüzde 30’unun özel sektör tarafından sağlandığına, özel hastanelerde çalışan hekimlerin de devlet hastanelerinde çalışan hekimlerle benzer sorunları olmakla birlikte, özellikle özlük hakları konusunda mağduriyet yaşadıklarına dikkat çekti.

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir’in Meclis Başkanlığı’na verdiği yasa teklifi, özel sağlık kuruluşlarında, muayenehanelerde ve işyeri hekimi olarak en az 15 yıllık kıdemi bulunun hekimlere de yeşil pasaport verilmesini öngörüyor.

Hürriyet gazetesinin haberine göre Emir, teklifin gerekçesinde, Türkiye’deki sağlık hizmetlerinin yaklaşık yüzde 30’unun özel sektör tarafından sağlandığına, özel hastanelerde çalışan hekimlerin de devlet hastanelerinde çalışan hekimlerle benzer sorunları olmakla birlikte, özellikle özlük hakları konusunda mağduriyet yaşadıklarına dikkat çekti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.